Fudbal

Milan Mandarić već napušta Vojvodinu: Puklo poslije samo nekoliko mjeseci

Autor Nebojša Šatara

Srpski biznismen navodno završio saradnju sa Fudbalskim klubom Vojvodina.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Srpsko-američki biznismen Milan Mandarić (85) napušta FK Vojvodinu, objavio je "Sport klub". Četiri mjeseca nakon što je došao u klub svoje mladosti, on je riješen da se definitivno povuče sa mjesta potpredsjednika i člana Upravnog odbora Vojvodine.

"Saradnju su od prvog dana pratili mnogobrojni problemi. Jaz, ponajviše uslovljen startnim razmimoilaženjima oko očekivanja i obaveza sa obe strane, bivao je sve veći. Mandarić se posljednjih mjeseci totalno povukao, nezadovoljan sopstvenom ulogom i uskoro bi trebalo da ozvaniči konačnu odluku o povlačenju iz novosadskog superligaša", navedeno je u tekstu.

FK Vojvodina pred sobom ima istorijsku utakmicu protiv Ajaksa u Bačkoj Topoli sljedećeg četvrtka, a meč u Amsterdamu protiv istog rivala najavio je da će Novosađani biti ravnopravan rival "kopljanicima" i u revanšu. Po svemu sudeći, Milan Mandarić pratiće taj meč kao navijač.

Mandarić je u fudbalu radio na više kontinenata, počev od toga da je bio vlasnik nekoliko američkih klubova, a zatim je vodio i nekoliko evropskih - u Belgiji (Standard Lijež, Šarlroa), Francuskoj (Nica), Engleskoj (Portsmut, Lester) i Sloveniji (Olimpija Ljubljana). 

(MONDO)