Fudbal

Milionski transfer Sarajeva! Buljubašić prelazi u Rizespor, klub s Koševa će dobiti ogroman novac!

Autor Goran Arbutina

Muhamed Buljubašić pridružiće se svom bivšem saigraču, Dalu Varešanoviću.

Izvor: FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo prodao je mladog Muhameda Buljubašića u turski Rizespor, potvrdio je klub sa koševa na svom zvaničnom sajtu.

"FK Sarajevo prihvatio je ponudu Rizespora i dogovorio transfer Muhameda Buljubašića u turski klub. Radi se o najvrijednijem transferu kluba u proteklih nekoliko godina.

Naša Akademija je najbolje mjesto za razvoj mladih igrača u BiH u okviru koje pružamo najbolje okruženje za njihov razvoj, kako na terenu tako i izvan njega. Implementacija ove sportske strategije i dalje će biti stub našeg budućeg uspjeha. Ovom prilikom naročito se zahvaljujemo Muhamedu i želimo mu puno sreće u nastavku karijere“, saopšteno je iz FK Sarajevo.

Transfer je potvrdio i turski klub navodeći da je Buljubašić prošao ljekarske preglede i da će u narednim danima potpisati četverogodišnji ugovor.

Vrijednost transfera nije navedena, ali mediji navode da će Rizesport isplatiti Sarajevu milion i po evra za Buljubašića, što bi bio drugi najveći transfer iz Premijer lige BIH ikada.

Skuplje od Buljubašića plaćen je samo Gojko Cimirot kada je prelazio iz Sarajeva u solunski PAOK u transferu vrijednom 1.680.000 evra.

Na trećem mjestu je prelazak takođe iz Sarajeva u Rizespor Dala Varešanovića, sa kojim će sada Buljubašić dijeliti svlačionicu.

Tagovi