• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo nadigralo Spartak pred 26.000 gledalaca, ali lopta nije htjela u gol: Ponos, ali i mali dio tuge nakon 0:0

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Sarajlija Zoran Zekić zadovoljan iako njegova ekipa nije uspjela da savlada Spartak iz Trnave na svom stadionu.

 Zoran Zekić izjava poslije Sarajevo Spartak Trnava 0:0 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevo i Spartak odigrali su 0:0 na "Koševu" u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Uprkos terenskoj dominaciji i brojnim prilikama, tim Zorana Zekića pred 26.000 svojih navijača nije uspio bar jednom da zatrese protivničku mrežu i tako na revanš ponese bar jer gol prednosti.

Ovako će "bordo" ekipa morati dodatno da "zapne" u Slovačkoj, kako bi izborila plasman u narednu fazu kvalifikacija.

"Hvala svim našim navijačima. Nosili su nas svih 90 minuta. Nadam se da nisam subjektivan, ali mislim da rezultat nije pravedan. Mislim da smo zaista dominirali, u prvom poluvremenu propustili pet šansi, kao i protiv Aktobea i nadam se da ćemo su uskoro bolje koncentrisati u tim trenucima. Kada igraš fudbal i non-stop pritišćeš, treba ti taj gol da te još više digne. Mogu misliti kakva bi tek onda bila energija", rekao je Zekić po završetku meča.

Iako je bilo prilika, mreže su ostale netaknute. Može trener Sarajeva da žali za propuštenim šansama, ali isto tako može da bude ponosan na izdanje svojih izabranika.

"Nažalost, nismo ga dali i naravno da postoji bojazan u tim trenucima, nepisano fudbalsko pravilo, da neki zalutali metak može da nas iznenadi. Srećom nije. U drugom poluvremenu smo imali dominaciju u posjedu, nismo imali toliko šansi i pravu ideju. Osjećam pravi ponos na sve nas, ali i mali dio tuge. Iskreno, poučen svim onim što me je nosilo u fudbalu i životu, da smo pobijedili 1:0, čekala bi nas veoma teška utakmica, kao što će nas čekati i sada. Moramo biti spremni na pritisak, navaliće oni svim silama, ali imamo još šest dana da se spremimo i napravimo određene taktičke promjene nakon analize utakmice."

Lopta nije htjela u gol, gosti se povukli u nastavku i dodatno zatvorili prilaze svom golu, nastojeći da održe "nulu", u čemu su na kraju i uspjeli.

"Spartak je mnogo ozbiljnija i čvršća ekipa od Aktobea. Kompaktni su i tehnički zreliji. Ali, nešto smo se i mi pitali. Uz naše navijače, koji su nam dali veliku energiju, shvatili su i oni ako izađu više da će se otvoriti prostor. Nažalost, nisu izašli. Ako će Sarajevo biti na ovakvom nivou što se tiče energije i hrabrosti, shvatanja fudbala, onda treba uživati i da ljudi uživaju s tobom. Doći će i golovi, bitno je da stvaramo šanse", poručio je Zekić.

Spartak će u revanšu 31. jula biti domaćin Sarajevu na stadionu Antona Malatinskeho u Trnavi (20.30).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Srećno momcima iz Trnave...Do pobjede

Zole

Srećno Slovacima u revanšu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC