Fudbal

"Željo" izgubio na prepunoj Grbavici! Poraz plavih na debiju Denisa Ćorića, Ćavar i Tomić junaci Širokog Brijega!

Autor Dragan Šutvić

Željezničar je poražen pred 10.000 navijača, na startu nove premijerligaške sezone.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Na startu nove premijerligaške sezone, pred oko 10.000 navijača na Grbavici, Željezničar se nije dobro proveo...

Denis Ćorić debitovao je na klupi plavih, ali neće po dobrom pamtiti duel sa Širokim Brijegom, koji je na prepunom sarajevskom stadionu došao do minimalne pobjede:

ŽELJEZNIČAR – ŠIROKI BRIJEG 0:1 (0:1)
/Ćavar 12/

Za takav rasplet "krivci" je Marijan Ćavar, koji je mrežu domaćih pogodio u 12. minutu, iskosa sa lijeve strane, nakon sjajnog proigravanja nekadašnjeg prvotimca Borca Dine Ćorića, ali i golman Tomislav Tomić, koji je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama sačuvao svoj tim.

Do kraja prvog poluvremena, do vodećeg gola, ali i poslije njega, Željezničar je stvorio po jednu opasnu situaciju pred golom Tomislava Tomića i priliku da poentira.

Prvo je u 6. minutu Amer Hiroš silovito šutirao, ali je čuvar mreže gostiju "paradom" spriječio domaće da stignu do prednosti, da bi na ulasku u posljednjih 15 minuta prvog dijela Abdulmalik Al Džaber ukrao jednu loptu na polovini Širokog Brijega, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Tomić uspio krajnjim naporom da skrene loptu u korner.

U nastavku je Željezničar dominirao, stvorio tri idealne prilike za postizanje gola, ali je u junaka izrastao golman gostiju.

Prvo je Tomislav Tomić u 51. minutu odbranio udarac Aleksandra Boljevića, zatim je osam minuta kasnije zaustavio Sulejmana Krpića koji je veoma loše šutirao u situaciji 1 na 1 nakon proigravanja Hiroša, da bi dva minuta nakon toga Nemanja Cavnić šutirao glavom, ali je Tomić refleksno odbranio i izbacio loptu preko prečke.

Nakon tih ataka domaćih, mogao je Široki Brijeg još jednom da šokira hiljade navijača na Grbavici. Organizovali su igrači Tonija Karačića dobar napad po lijevoj strani, lopta je na suprotnoj stativi stigla do Ćavara koji je potom iskosa šutirao, Vedad Muftić je uspio da odbrani zakačivši loptu koja je poslije "plesa" po gol-liniji pogodila stativu.

U drugom kolu, sljedećeg vikenda, Željezničar će gostovati Veležu, dok će Široki Brijeg biti gost Radnika, koji je ranije tokom dana trijumfovao u Gabeli nad GOŠK-om.

PREMIJER LIGA BIH, 1. KOLO:

Subota:

GOŠK - Radnik 0:1 (0:0)
/Krajišnik 76/

Željezničar - Široki Brijeg 0:1 (0:1)
/Ćavar 12/

Nedjelja:

Posušje - Igman (17.30)

Sarajevo - Sloboda (21.00)

Odgođeno:

Zrinjski - Sloga Meridian

Borac - Velež

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)