Fudbal

Sloga "potopljena" na Lukama - Gulijašvili heroj Sarajeva, dva puta pogađao za tri minute!

Autor Goran Arbutina

Sarajevo upisalo drugu pobjedu na startu sezone, Dobojlije krenule porazom.

Izvor: Facebook/FK Sarajevo

Poslije devet i po mjeseci dobojska Sloga vratila se na svoj stadion Luke, ali premijeru nove sezone na renoviranom stadionu neće pamtiti po dobrom.

Fudbaleri Sloge poraženi su 3:1 od Sarajeva u utakmci drugog kola Premijer lige BIH, u kojoj smo sva četiri gola vidjeli u prvih 45 minuta.

Gosti iz Sarajeva zasluženo su upisali drugu pobjedu u isto toliko utakmica na početku sezone, za nešto više od pola sata u potpunosti su slomili ekipu Vlade Jagodića, a iako je Grabež u posljednjim trenucima prvog dijela vratio nadu da nešto može da se promijeni u nastavku, to se nije desilo.

"Potop" Sloge na Lukama počeo je u 17. minutu, kada je poslije ubacivanja Đorđevića iz slobodnog udarca Čelik spustio loptu za Soldu koji sa dva metra šalje loptu u mrežu.

Šest minuta kasnije umalo 2:0 za Sarajevo. Ponovo je to bio prekid, ovog puta Jović je pokušao da izbije loptu poslije kornera ali je ona došla do Bubanje koji sa samo nekoliko metara udarcem glavom šalje loptu pored gola.

Odata počast Dženanu Uščupliću

Prije početka utakmice održan je minut ćutanja za tragično preminulog bivšeg igrača i trenera Sarajeva, Dženana Uščuplić, a počast su mu transparentom odali i gostujući navijači koji su stigli u Doboj.

Sarajevo je u potpunosti kontrolisaloigru, a u 31. minutu stiglo i do drugog pogotka. Veselinović je izgubio loptu na sredini terena, uzeo ju je Kereme i proslijedio do Gulijašvilija koji rutinski obilazi Pavlovića i pogađa za 2:0.

Samo dvije minute kasnije novi gol, ali je strijelac isti – Gulijašvili. Ovog puta asistirao je Beganović, a Gulijašvili postiže i svoj drugi gol, ukupno treći ove sezone.

Nadu domaćih da mogu nešto da promijene u nastavku vratio je Grabež dvije minute prije kraja prvog dijela. Jović je izvaeo korner, golman Rockov otišao u prazno, a Grabež se ubacio na drugoj stativi i pogodio za 3:1.

Bio je to i konačan rezultat, prvenstveno zahvaljujući dobrim reakcija golmana, Emila Rockova na jednoj i Bojana Pavlovića na drugoj strani.

Pavlović je imao pune ruke posla, prvo je odbranio šut iz prve Đorđevića, poslije dobrog dodavanja u šesnaesterac, a nešto kasnije u dva navrata izašao je kao pobjednik u duelu sa Čatakovićem. Njegov udarac iz daljine je lako uhvatio, a onda u situaciji jedna na jedan odbranio zicer Čatakovića.

Pokušao je fudbaler Sarajeva potom i da iznenadi Pavlovića i sa pola terena, ali je to otišlo preko gola. 

Jednu od rijetkih prilika za slogu imao je Toni Jović, nakon dodavanja Vidića, međutim, njegov prezimenjak iz Sarajeva Filip Jović je u posljednjem trenutku uklizao i izlokirao u korner. Posljednju pravu šansu imao je Milosavljević dvije minute prije kraja, kada se izborio za poziciju, a onda dobro šutirao, međutim Rockov je odličnom intervencijom odbranio.

U narednom kolu Sarajevo dočekuje GOŠK, a Sloga gostuje u Posušju.

PREMIJER LIGA BiH, 2. kolo

Radnik - Široki 1:1 (0:1)
/Ćavar pen 43 - Janjić 66/

GOŠK - Zrinjski 1:4 (1:1)
/Ikić 38, Abdurahimi 1, Kiš 51, Mulahusejnović 61, Prskalo 84/

Subota

Velež - Željezničar 1:2 (0:0)
/Mlinarić 53 - Odinaka 73, Boljević 85/

Sloboda - Posušje 0:2 (0:1)
/Jenjić 37, Rozić 48/

Ponedjeljak

Sloga - Sarajevo 1:3 (1:3)
/Grabež 43 – Soldo 17, Gulijašvili 32, 34/

Odgođeno

Igman - Borac