Fudbal

Ivanković pred revanš u Mostaru: "Imamo se pravo nadati dobrom ishodu"

Autor Haris Krhalić

Trener Zrinjskog Mario Ivanković najavio je utakmicu Zrinjski - Botev.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog sutra će pred domačćom publikom odigrati revanš utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Boteva iz Plovdiva.

Mostarci su u prvoj utakmici poraženi rezultatom 2:1 te će pred svojim navijačima pokušati anulirati prednost iz prvog meča.

Trener „plemića“ Mario Ivanković najavio je ovaj susret u kojem neće moći računati na kapitena Slobodana Jakovljevića.

„Vidjeli smo svi šta se dogodilo na toj utakmici. Izgubili smo 2:1, ali mislim da je rezultat mogao biti drugačiji. Pokazali smo odlučnu i hrabru igru, ali smozbog svojih grešaka primili dva gola. Mislim da se imamo čemu nadati. Nemamo zdravstvenih problema osim Slobodana Jakovljevića i mislim da će igrači biti svježi, spremni da sutra daju svoj maksimum. Ako budemo na tom nivou, imamo se pravo nadati dobrom ishodu“, rekao je Ivanković pa dodao:

„Analizirali smo Botev, vidjeli smo njihove loše strane, ali i naše propuste. Imamo plan kako što prije doći do pozitivnog rezultata, te ta iskoristimo njihove loše strane koje svaka ekipa ima. Neće biti lako, biće i teško vrijeme, ali uz podršku navijača i našu vjeru da možemo, da hoćemo, imamo šansu.“

Trener Zrinjskog imao je zamjerke na igru u prvoj utakmici.

„Prilagođavali smo se previše protivniku. Tako neće biti u četvrtak. Igraćemo ofanzivno, koliko budemo mogli odnosno koliko nam ekipa Boteva dopusti. Pokušaćemo što prije anulirati njihovu prednost i kao u svakom drugom susretu ulazak u utakmicu biće jako bitan, istakao je Ivanković.

Podsjećamo, utakmica između Zrinjskog i Botev Plovdiva se igra sutra od 20 časova na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.