• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Zrinjski, a sad želi da "plemiće" izbaci iz Evrope! "Imam prijatelje u Mostaru, ali Botev treba pobjedu"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski Zrinjski će u četvrtak (20.00) biti gost bugarskog Boteva iz Plovdiva u duelu trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

 Dušan Kerkez trener Boteva pred HŠK Zrinjski Izvor: YouTube/Screenshot

Nakon što su eliminisali slovenački Bravo, mostarski "plemići" će u nastavku evropskog puta najprije igrati u Bugarskoj protiv Boteva, kojeg s klupe predvodi njihov nekadašnji fudbaler Dušan Kerkez.

Kerkez je rođen u Beogradu, ali igrao je i za trebinjski Leotar, prije dolaska "Pod Bijeli brijeg" u sezoni 2004/05 u kojoj je odigrao 27 utakmica i postigao tri gola za Zrinjski.

Zato ima veliko poštovanje za Mostarce pred sutrašnji duel na stadionu "Hristo Botev" u Plovdivu.

"Zrinjski ima jako dobru ekipu. Njihova snaga je iskustvo pogotovo u odbrani. Biće teško. Moramo ući s poštovanjem, ali i vjerovati u svoje snage. Većina igrača Zrinjskog bila je u ekipi i prošle sezone. Ovo nije isti tim iz 2013. koji je Botev porazio. Šanse su 50 prema 50", rekao je Kerkez i onda se prisjetio sezone u mostarskom klubu.

Trener Boteva igrao za "zmajeve"

Inače, Dušan Kerkez je prvi put zaigrao za BiH u februaru 2004. godine protiv Makedonije na poziv nekadašnjeg selektora Blaža Sliškovića, a ukupno je odigrao četiri meča u dresu "zmajeva".

"U Zrinjskom sam bio godinu dana i mogu reći da smo tada počeli formirati veliki tim. Imao sam fantastičnu godinu i stekao prijatelje. Mnogo me stvari povezuje s ovom ekipom. Poštujem mostarski tim, ali sada će jedan proći dalje. Nadam se da će bolja ekipa nastaviti takmičenje. Analizirali smo protivnika i znamo kako napadaju i kako se brane. Gledali smo njihove utakmice, a posebno posljednje okršaje s Bravom. Imamo plan i po njemu ćemo djelovati. Vjerujemo u svoj kvalitet. Treba nam rezultat. Ekipa koja bude fokusiranija i pametnija proći će u narednu fazu", istakao je strateg Boteva.

Prema njegovim riječima, Zrinjski je eliminisao Slovence na iskustvo.

"Jako je važno iskustvo koje su stekli u evropskim utakmicama. Ne znamo kolika je prednost što igramo kod kuće u prvoj utakmici. Bitno je da ostvarimo pozitivan rezultat, a nije važno kako ćemo doći do pobjede".

Revanš meč je u Mostaru za sedmicu dana, a pobjednik ovog duela ide na boljeg iz dvomeča između švajcarskog Ciriha i portugalske Vitorije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC