Fudbal

Junak Borca je Holanđanin! "Nije bitno koliko puta padneš, već koliko puta ustaneš nakon pada"

Autori Goran Arbutina Nebojša Šatara

Holanđanin Bert Majers postigao je pogodak na početku prvog produžetka protiv Ki Klaksvika, koji je osigurao prolaz Borca u plej-of Lige Evrope, a najmanje grupnu fazu Konferncijske lige!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Prvenac u Borčevom dresu i to kakav!

Bert Majers je poslao loptu pod prečku sjajnog golmana Marka Jansena u prvim minutima prvog produžetka što je donijelo banjalučkom klubu istorijski uspjeh.

Prethodno su gol Ki Klaksvika pogađali, takođe po prvi put za Borac i Nikola Srećković, odnosno Stefan Savić, ali Holanđaninov pogodak je bio vjerovatno najvažniji na Borčevom evropskom putu.

"Možemo da budemo veoma ponosni na ovo što smo postigli, ne samo ja već cijeli tim, cijeli grad, svi smo jako puno radili da ostvarimo ovaj uspjeh. Fantastično, to je bio i moj privatni cilj prije dolaska ovdje da ostvarimo plasman u minimum Konferncijsku ligu, ali još imamo šanse i za Ligu Evrope. Biće teško, ali nikad se ne zna, fudbal je nepredvidiv", rekao je Mejers nakon meča na Gradskom stadionu.

Ponovo je jedna smušena reakcija odbrane kumovala primljenom pogotku početkom drugog poluvremena koji je postigao srpski defanzivac Deni Pavlović, što je Holanđanina jako naljutilo.

"Bio sam ljut kad smo opet primili gol nakon slobodnog udarca, ranije nakon kornera i u tom segmentu moramo da napredujemo. Ai, imali smo snažan timski duh. Nije bitno koliko puta padneš, već koliko puta ustaneš nakon primljenog udarca, a to smo i učinili. Stvarno sam srećan što sam dio ovog čuda".

Na kraju je pohvalio navijače koji su bili 12. igrač Banjalučana.

"Navijači su bili fantastični, zahvalan sam im za podršku i hajdemo sad da pišemo još više klupske istorije", istakao je Mejers.

"PRELIJEPA NOĆ U BANJALUCI"

Nikola Srećković je načeo Farane i takođe postigao prvenac u dresu Borca, koji je ostvario zacrtani cilj.

"Prelijepo veče za Banjaluku, za bh. fudbal. Ušli smo u grupnu fazu Konferencijse lige, ali nećemo se zadovoljiti sa tim, imamo meč sa Ferencvarošem, posljednje kolo za ligu Evrope. Daćemo sve od sebe da uđemo u jače takmičenje, ali cilj koji je bio ispred nas je ispunjen.Pod utiscima sam i dalje, jako lijepa noć u Banjaluci, ambijent je bio vrhunski i cilj je ostvaren", rekao je Srećković.

Prema njegovim riječima, o narednom rivalu Ferencvarošu ne vrijedi trošiti riječi.

"Velikan mađarske lige, ali mi idemo tamo da igramo fudbal za prolaz. Da li ćemo uspjeti, ne znam, ali ćemo sve uraditi da odigramo dobar meč".

Na konstataciju novinara da su Mađari izgubili od Ki Klaksvika prošle godine, se samo nasmijao: "Ne znam kako su ispali, ali odlična su ekipa. Probaćemo da odemo dalje".

(MONDO)