Fudbal

Milan od 0:2 stigao do boda! Rosoneri izbjegli poraz u 90+5!

Autor Dragan Šutvić

Torino bio na korak od prvog prvenstvenog trijumfa na San Siru još od marta 1985. godine, ali je u finišu ispustio prednost od dva gola.

Izvor: Gianluca Ricci/IPA Sport / ipa-a / PA Images / Profimedia

Bio je Torino na korak od prve gostujuće pobjede nad Milanom u Seriji A još od marta 1985. godine, ali su rosoneri volšebno uspjeli da se izvuku, nadoknade dva gola minusa i stignu do boda na debiju Paula Fonseke na klupi!

Sve do 89. minuta su "bikovi" imali prednost od dva pogotka, a glavni "krivac" za takav slijed događaja na San Siru bio je Duvan Zapata.

Kolumbijski napadač i bivši prvotimac Atalante učestvovao je u oba pogotka svog tima, ali njegova sjajna partija nije bila dovoljna da Torino nakon skoro četiri decenije dođe do gostujućeg trijumfa nad rosonerima!

Na ulasku u posljednjih 15 minuta prvog dijela, bivši prvotimac Atalante je sa lijeve strane poslao jednu loptu ka Raulu Belanovi na suprotnoj stativi. Italijan je uspio da glavom zahvati loptu, pogodila je poslije toga unutrašnji dio stative i prešla gol-liniju, iako je Malik Tijao pokušao to da spriječi.

Polovinom drugog poluvremena, Zapata je sjajno odreagovao na jedan centaršut Valentina Lazara sa lijeve strane.

Taj njegov pogodak bio je posljednji na ovom duelu sve do 89. minuta, pa je svima na stadionu djelovalo da portugalski strateg Paulo Fonseka neće po dobrom pamtiti povratak u italijanski fudbal nakon tri godine.

Prvo je, međutim, Alvaro Morata, koji je u igru ušao u 60. minutu umjesto Luke Jovića i na taj način debitovao za novi klub, skrenuo jednu loptu u mrežu nakon "kombinacije" udarca i prizemnog centaršuta Tijanija Reijndersa, da bi u petom minutu nadoknade Noa Okafor "uhvatio" jedan volej poslije ubačaja Junusa Muse i zakucao loptu pod prečku, za na kraju veliki bod svog tima!

SERIJA A – 1. kolo

Subota:

Parma – Fiorentina 1:1 (1:0)

Empoli – Monca 0:0

Nedjelja:

Bolonja – Udineze (18.30)

Verona – Napoli (18.30)

Kaljari – Roma (20.45)

Lacio – Venecija (20.45)

Ponedjeljak:

Leće – Atalanta (18.30)

Juventus – Komo (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)