• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojčeh Šćesni otišao iz Juventusa: Poljak napustio "staru damu" nakon sedam godina

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aktuelni ugovor važio je do ljeta 2025. godine, ali su klub iz Torina i iskusni čuvar mreže odlučili da on bude ranije sporazumno raskinut.

 Vojčeh Šćesni Izvor: Shutterstock

Vojčeh Šćesni zvanično je slobodan igrač nakon sedam sezona provedenih u Juventusu, pošto su poljski čuvar mreže i klub iz Torina postigli sporazumni raskid saradnje.

Bivši golman Arsenala, Brentforda i Rome sada je slobodan da pregovara sa drugim klubovima u vezi sa potencijalnim transferom.

"Hvala za sve, Tek, i srećno u budućnosti," napisala je "Stara dama" na klupskom sajtu.

Šćesni je odigrao 252 utakmice u svim takmičenjima tokom svog boravka u Juventusu i nedavno je postao jedan od samo sedam stranih igrača koji su zabilježili 200 i više nastupa u Seriji A za "bjankonere".

Njegov ugovor trebalo je da istekne za manje od 12 mjeseci, u ljeto 2025. godine, ali su dvije strane odlučile da se to dogodi ranije.

Šćesnijeva pozicija kao startera bila je pod velikim znakom pitanja kada je klub ranije tokom prelaznog roka potpisao Mikelea di Gregorija iz Monce. Italijan je od tada bio starter u svim Juventusovim predsezonskim prijateljskim utakmicama pod vođstvom novog trenera Tijaga Mote.

Interesovanje za 34-godišnjeg Poljaka ranije su pokazali Monca i određeni klubovi iz Saudijske Arabije, a nakon što je postao slobodan igrač, Šćesni može samostalno da odlučuje gdje će nastaviti karijeru. Naravno, pod uslovom da ne odluči da je završi i ode u penziju.

Mota je jasno stavio do znanja da nekoliko prvotimaca Juventusa nema u planovima za budućnost. Među njima su još Federiko Kjeza, Veston Mekeni i Arkadijuš Milik.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC