Fudbal

Jednu sezonu završio het-trikom, drugu počeo na isti način: Sjajni Andrej Kramarić na dva meča postigao šest golova!

Autor Bojan Jakovljević

Pobjeda Hofenhajma na startu nove sezone u Bundesligi, uz tri pogotka hrvatskog golgetera.

Izvor: Thomas Voelker / imago sportfotodienst / Profimedia

Kada igra Andrej Kramarić, igra i Hofenhajm.

Simpatični njemački klub ostvario je pobjedu na otvaranju nove sezone u Bundesligi, slavio je 3:2 protiv novajlije Holštajn Kila, a još jednu fenomenalnu partiju pružio je sad već legendarni napadač Hofenhajma.

Hrvatski golgeter mrežu gostiju pogađao je u 6. (iz penala), 37. i 87. minutu, te tako het-trikom otvorio novo prvenstvo - na identičan način kako je zatvorio prethodno!

Kramarić je u posljednjem kolu sezone 2023/24 takođe bio trostruki strijelac, i to u velikoj pobjedi protiv Bajern Minhena (4:2). Tako je Hrvat u posljednja dva prvenstvena meča postigao čak šest golova, što se zaista rijetko viđa u savremenom fudbalu.

Nije Kramariću strano da je golgeterski raspoložen na početku sezone. Het-trik u prvom kolu Bundeslige upisao je i u sezoni 2020/21, kada je njegov Hofenhajm kao gost slavio protiv Kelna 3:2.

Kramarić je tako postao tek treći igrač u istoriji koji je dva puta prvenstvo otvarao sa tri pogotka na jednom meču. Prije njega učinili su to samo veliki Gerd Miler i Klaus Fišer.

Takođe, Kramarić je izrastao u pravu legendu Hofenhajma, pošto je postao prvi igrač u istoriji ovog kluba koji je učestvovao u postizanju bar jednog gola u osam uzastopnih bundesligaških utakmica.

Osim golova protiv pomenutih Holštajn Kila i Bajerna, dvostruki asistent bio je u visokoj pobjedi protiv Darmštata (6:0), zatresao je i mrežu RB Lajpciga u remiju 1:1, prije tog meča dao je dva gola Bohumu (poraz 2:3), dok je asistent bio i u pobjedi nad Borusijom Menhengladbah (4:3). Dodavanje za gol upisao je i protiv Majnca (1:4), dok je strijelac bio na meču sa Augzburgom (3:1).

Nekadašnji fudbaler zagrebačkog Dinama, Lokomotive i Rijeke inostranu karijeru počeo je u Lesteru 2016. godine. Uslijedila je potom pozajmica u Hofenhajm, a kada su Nijemci shvatili o kakvom igraču se radi, otkupili su ga na ljeto iste godine. Od tada je Hrvat udarna igla kluba koji je do 2008. godine tavorio u nižim njemačkim ligama, a od tada je član Bundeslige, dok je u nekoliko navrata igrao i na međunarodnoj sceni.

Prošlu sezonu Hofenhajm je završio na sedmoj poziciji, pa ćemo ga na jesen gledati u Ligi Evrope.

(MONDO)