Fudbal

Pirlo "izdržao" tri kola: Sampdorija odmah otpustila trenera

Autor Bojan Jakovljević

Klub iz Đenove u prva tri kola Serije B osvojio samo bod, pa je odlučio da smijeni Andreu Pirla.

Izvor: Danilo Gemito/IPA Sport/ipa-agen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sampdorija je prije dvije godine ispala iz Serije A i od tada tavori u drugoligaškom društvu. Na mjesto šefa stručnog štaba doveden je Andrea Pirlo, uz želju da se izbori ekspresan povratak u najjači rang italijanskog fudbala, ali prošlu sezonu klub iz Đenove okončao je tek na sedmoj poziciji, pa je morao u baraž.

U doigravanju nije imao snage da ostvari zapažen rezultat. Već u prvom kolu baraža eliminisan je od Palerma (0:2), a ništa bolje nije počela ni nova sezona u Seriji B.

Sampdorija je u tri uvodna kola sezone osvojila samo bod (Frozinone 2:2, Ređijana 0:1, Salernitana 2:3), nakon čega je klub odlučio da otpusti Pirla. Nisu u đenovskom klubu imali strpljenja sa legendarnim fudbalerom, kojem trenerski posao ne ide ni izbliza dobro kako je to planirano.

Poslije neuspješne epizode u Juventusu, vodio je turski Karagumruk, ali je nakon godinu dana napustio klub i preuzeo Sampdoriju. Iako mu je ugovor važio do kraja juna 2025, on je raskinut već na startu nove sezone.

"Fudbalski klub Sampdorija saopštava da je Andreu Pirla razriješio dužnosti glavnog trenera prvog tima. Treneru i članovima njegovog stručnog štaba – Robertu Baroniju, Mauru Bertoniju, Nikoli Pavariniu i Rafaelu Klementeu – upućuju se zahvalnice za posvećenost i profesionalnost pokazane tokom perioda provedenog u klubu", saopštio je klub iz Đenove.

(MONDO)