Fudbal

Bio je bomba na Marakani, sad ga nećete prepoznati: Poslije karijere ljubio ljepotice i osvojio rijaliti!

Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Blagoj Georgijev bodrio je bivši klub na putu do Lige šampiona.

Izvor: Instagram/blagogeorgiev_official/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Bode Glimt, plasirali se u Ligu šampiona i dobili priliku da igraju protiv Barselone, Intera, Milana, Benfike i drugih velikih evropskih timova. Meč protiv Norvežana na stadionu "Rajko Mitić" bio je spektakularan, a među više od 45.000 navijača na tribinama bio je i jedan bivši fudbaler kojeg je teško prepoznati.

Tamnog tena, sa izuzetno bijelim zubima, u društvu nekadašnjih saigrača, meč Zvezde i Bode Glimta posmatrao je Blagoj Georgijev, nekadašnji bugarski internacionalac. Svojevremeno zamjena za Boška Jankovića u Crvenoj zvezdi, na kraju jedan od promašaja kluba iz perioda kada je Dragan Stojković Piksi bio predsjednik. Kroz cijelu karijeru vrlo živopisan lik.

Kreativni vezni, sa karijerom građenom u Bugarskoj, Španiji, Srbiji, Njemačkoj i Rusiji, uz dva trofeja sa crveno-bijelima, poznat je po svojim fudbalskim kvalitetima, ali i ne samo po tome. Tu je i buran ljubavni život u kojem su se smjenjivale poznate djevojke, bizaran incident zbog kojeg je hapšen, učešća u rijaliti programima...

Problemi u Zvezdi

Georgijev je u Zvezdi proveo samo godinu dana, dok je drugu godinu ugovora odradio na pozajmici u Duizburgu, a nije ostavio impresivan utisak. Nije mu pomoglo ni to što je u rodnoj zemlji imao neke nepromišljenje izjave. Navodno, gostujući na jednoj radio stanici Blagoj je izjavio kako mu je Zvezda najveća greška u karijeri i kako jedva čeka kraj sezone da bi napustio klub.

Na narednoj utakmici Crvene zvezde, protiv Mladosti iz Apatina, kada su Delije pozvale igrače ka tribini Blagoj Georgijev se "oglušio". Skinuo je dres i krenuo ka svlačionici! "Vidjećemo zbog čega je to uradio. Možda je htio nekome da pokloni dres, ne znam", rekao je tada trener Boško Đurovski, koji je isticao i da će Georgijev morati da objasni klubu svoje izjave u Bugarskoj.

Godinama kasnije Blagoj je mnogo ljepše pričao o crveno-bijelima. Na pitanje što je pojačao srpski klub, odgovorio je pominjanjem Piksija. "Imali su pravog predsjednika. Dragana Stojkovića. Legenda. Veliki trener, sjajan karaker, velike ambicije. Ne žalim što sam otišao iz Španije u Zvezdu. Igrali smo fantastičan fudbal i imali odličnu sezonu", rekao je bugarski fudbaler.

Srpski rijaliti, pa pobjeda u Bugarskoj

Prije pet godina se u srpskoj javnosti pojavila bombastična vijest - navodno je Blagoj Georgijev pregovarao sa televizijom Pink oko učešća u rijaliti programu. Trebalo je da postane učesnik Zadruge u trećoj sezoni tog rijaliti programa, ali se to na kraju nije dogodilo. Ipak, Blagoj Georgijev iza sebe ima nastup u takvoj vrsti televizijskog programa.

Nekadašnji fudbaler je u maju 2023. godine osvojio bugarsko izdanje rijaliti programa "Survivor", u njegovoj sedmoj sezoni emitovanja. Bio je veoma ubjedljiv i za njega je glasala većina bivših učesnika, a kao najbolji u sezoni dobio je i novčanu nagradu od 75.000 evra. Svojevremeno je učestvovao i u Ol-star izdanju Velikog brata, zajedno sa svojom tadašnjom partnerkom Zlatkom Rajkovom.

Četvoro djece, najmanje šest žena...

Teško je pobrojati sve žene koje je ljubio jedan od najvećih bugarskih zavodnika. Svojevremeno je bio u dugoj i stabilnoj vezi sa gimnastičarkom Hristinom Vitanovom, koja mu je rodila sina i ćerku, a kasnije su mu djecu rodile i Ruskinja Esmer Omerova sa kojom je bio vjeren, odnosno Zlatka Rajkova sa kojom je bio i u rijalitiju.

Usput je Blagoj Georgijev imao avanturu i sa pjevačicom Lijanom, bio je sa 13 godina mlađom manekenkom Alisom Nikolovom tek što je ona napunila 18 godina, a u posljednje vrijeme se na njegovom profilu mogu vidjeti zajedničke fotografije sa Ivanom Glavčevom. Ona mu je i saputnica kada odlazi na fudbalske mečeve širom Evrope, a u decembru 2023. godine zajedno su gledali utakmicu Crvene zvezde u Beogradu.

Uništavao Koloseum

Jedna od najbizarnijih epizoda u životu kontroverznog bugarskog fudbalera dogodila se 2015. godine u Rimu. Mediji su tada pisali da možda nikada neće zaigrati za Romu ili Lacio, ali da je svoj trag u Rimu već ostavio - bugarski internacionalac uhvaćen je kako novčićem pokušava da ureže svoje inicijale u zidove Koloseuma, jedne od najčuvenijih građevina na svijetu.

Sve se dogodilo dok je bio na godišnjem odmoru sa svojom djevojkom, a italijanski policajci su ga uhapsili nakon ovog incidenta. Čak mu je i konfiskovan novčić koji je pokušao da upotrijebi u ostavljanju svojih inicijala na najprepoznatljivijijoj rimskoj građevini. Nije poznato da li je na kraju Blagoj morao da plati kaznu za svoje djelo, ali neki drugi ljudi su za slične prekršaje bili kažnjavani i novčanim iznosima od više desetina hiljada evra.

Kakav je igrač trebalo da bude...

Blagoj Georgijev je ponikao u Slaviji iz Sofije, a igrao je još za Deportivo Alaves, Crvenu zvezdu, Duizburg, Terek Grozni, Amkar Perm, Rubin Kazan i Orenburg. U Zvezdi je proveo samo jednu sezonu - drugu je proveo na pozajmici u Njemačkoj - a na 27 mečeva postigao je dva gola i doprinio osvajanju oba domaća trofeja. Zabilježio je 15 nastupa za mladu reprezentaciju Bugarske i još 50 mečeva za seniorski tim.

Smatrao se jednim od najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji, a bio je pravi majstor fudbala koji potezom može da riješi meč. Istina, navijači Zvezde to nisu imali prilike često da vide, ali je u Rusiji blistao. Tek kada je malo sazrio počeo je da bilježi bolje partije jer se više fokusirao na fudbal - iako mu on nije bio prioritet nikada u životu. "Birao sam novac prije karijere", rekao je svojevremeno, uz opasku da je želio da obezbijedi porodicu koja je skromno živjela kada je bio dijete.