• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "imala" Ronaldovu Barsu, Marakana ustala zbog Maradone! Svaki put kad dođe Barselona, to je spektakl

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

FK Crvena zvezda ponovo će igrati u spektaklu na stadionu "Rajko Mitić".

 FK Crvena zvezda ponovo igra sa Barselonom Izvor: MN PRESS

FK Crvena zvezda igraće ove jeseni u spektaklu Lige šampiona na sigurno krcatoj "Marakani" protiv Barselone. Biće to prvi meč srpskog prvaka protiv španskog velikana, koji u Mesijevoj eri i nakon nje nije gostovao u Beogradu, ali je igrao protiv Zvezde nezaboravne utakmice osamdesetih i devedesetih godina.

Gol Dijega Maradone u dresu Barselone protiv Crvene zvezde 20. oktobra 1982. godine jedan je od kultnijih ikad viđenih u Srbiji. Čarobni Argentinac uzeo je loptu na polovini terena, dotrčao sa njom do kaznenog prostora i lobovao golmana Aleksandra Diku Stojanovića.

Kada su navijači Zvezde vidjeli i shvatili šta se dogodilo, spontano su ustali i počeli da aplaudiraju za mnoge najvećem fudbaleru u istoriji. Bila je to magija, a Barselona je pobijedila 4:2 pred 90.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić". Pogledajte Maradonin gol.

Majstorija za sva vremena.
Izvor: YouTube/Alex Bourouf

Deceniju i po kasnije, u oktobru 1996, Crvena zvezda i Barselona ponovo su se sreli na istom mjestu, pred krcatim tribinama u Ljutice Bogdana, pred koje su Katalonci došli ponovo u moćnom sastavu, sa Ronaldom Nazarijom u napadu, Hristom Stoičkovim iza njega, Pepom Gvardiolom i Luisom Enrikeom u veznom redu, a igrali su i Đovani, Loran Blan, Migel Anhel Nadal... 

Barselona je u prvom meču pobijedila na stadionu Nou Kamp 3:1 iako je Bratislav Živković doveo crveno-bijele u vođstvo. U revanšu je Zoran Jovičić nezaboravnim golom učinio da Marakana eksplodira, ali dok je slavlje trajalo, Barselona je krenula sa centra i Ronaldo i Đovani su za manje od minut izjednačili na 1:1.

Perica Ognjenović, Zoran Njeguš, Zoran Jovičić i ostali igrači Vladimira Petrovića Pižona ipak nisu uspjeli da naprave čudo.

"Mislim da su stvarno imali sreće. Taj izjednačijući gol koji su dali odmah poslije našeg bio je plod malo i nesrećnih okolnosti. Realno, Barselona je sigurno bila kvalitetnija ekipa od nas, u tom trenutku možda i najkvalitetnija u Evropi, ali po onome što smo pružili u revanš utakmici i količinu šansi koje smo stvorili – bili smo bolji za minimum dva gola! Oni su imali taj gol i možda još jednu šansu poslije nekog 'skraćenog kornera'. Mi smo imali, 'brat bratu', sedam-osam dobrih prilika. Od stativa, šansi Jovičića, Pantelića, mene... Trebalo je i penal da imamo... Stvarno mislim da smo bili bolji bar za dva gola. Da se utakmica malo smirila, da nam nisu dali gol u napadu poslije našeg vođstva, ko zna šta bi bilo", rekao je Perica Ognnjenović za MONDO.

Ove sezone, Zvezda će imati zadovoljstvo da na svom terenu dočeka tim koji je ponovo krcat zvijezdama, Lamine Jamal, Gavi, Pedri, Frenki De Jong, Dani Olmo, Rafinja... Navijači Zvezde će brojati dane do tog meča, čim bude objavljen datum njenog odigravanja.   

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC