Fudbal

Velež ostao bez predsjednika!

Autor Dragan Šutvić

Senad Kevelj podnio je ostavku na mjesto prvog čovjeka kluba.

Izvor: FK Velež/zvanični sajt

Fudbalski klub Velež ostao je ove nedjelje bez predsjednika nakon što je Senad Kevelj, dosadašnji prvi čovjek kluba, podnio ostavku na tu funkciju.

Na sajtu mostarskog premijerligaša objavljeno je saopštenje koje potpisuje Kevelj, a koje prenosimo.

"Poštovani Rođeni, dragi moji prijatelji i saradnici,

nakon skoro dvije godine nažalost je došlo vrijeme za rastanak. Za dvije godine, mogu slobodno reći, uradili smo dosta posla s tim što se uvijek može više i bolje, ali moram istaći da sam kao predsjednik FK Velež i kao čovjek ponosan na rezultate koje smo ostvarili. U našoj prvoj sezoni smo igrali finale Kupa Bosne i Hercegovine, a u sezoni iza nas, osvojivši treće mjesto u WWin ligi Bosne i Hercegovine, uspjeli smo izboriti još jedan nastup naših Rođenih na evropskoj fudbalskoj sceni.

U proteklom periodu moji saradnici iz Upravnog odbora i ja, ali i mnogobrojni prijatelji našeg Kluba koji su prepoznali naš rad i iskrenu želju, uložili su uistinu mnogo energije u projekat modernog Veleža, a pomenuti rezulati ali i infrastruktura, nova tribina i pomoćni teren svjedoci su naše posvećenosti. Ljudi koji su kontinuirano vezani za sport, pogotovo za fudbal, znaju koliko je ovo naporan i težak posao, ali i posao koji čovjeka ispunjava ponosom, pogotovo onda kada imaš priliku da radiš za dobrobit kluba kojeg iskreno i iz srca osjećaš cijelim svojim bićem.

Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Sretan sam što možemo reći da je Klub napredovao o mnogim segmentima. Pored zelenog terena, ostvareni su i pomaci u organizacionom segmentu funcionisanja Kluba, ali sport je takav da se na kraju mjere samo rezultati. Nažalost, rezultati na otvaranju ove sezone nisu u skladu s našim ambicijama i očekivanjima te zbog toga ja, kao prvi čovjek Kluba, ne ulazeći u to ko je najodgovorniji za trenutne rezultate, osjećao sam moralnu odgovornost i donio odluku da pondesem ostavku na funkciju predsjednika FK Velež.

Siguran sam da je trenutno stanje u našem Klubu rezultat samo trenutne rezultatske krize, procesa uspona i padova koji su normalni u sportu, ali i u životu, te da će se naš Velež ubrzo vratiti na pobjedničke staze. Svom nasljedniku želim mnogo sreće, a kao i uvijek do sada, u svojim kapacitetima ću Velezu biti za raspolaganju.

S dubokim poštovanjem,

Senad Kevelj".

Na startu ove sezone, Velež je šokantno eliminisan sa evropske scene već u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu od predstavnika Andore, Intera d'Eskaldes (ukupni rezultat 6:2).

Nakon toga, upisan je i poraz u prvenstvenom duelu sa Željezničarom (1:2), poslije čega je smijenjen dotadašnji trener Damir Čanadi.

Na njegovo mjesto, kao prelazno rješenje, postavljen je Samir Merzić, pod čijim vođstvom je ekipa do sad upisala pobjedu (Široki Brijeg 0:2), remi (Igman 1:1) i poraz (Radnik 4:3).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)