Fudbal

Strijelac za "zmajeve" optimista uprkos porazu: Na pravom smo putu!

Autor Goran Arbutina

Ermedin Demirović vjeruje da reprezentacija BIH uz igru kao u većem dijelu utkamice protiv Holandije može da ostvari bolji rezultat u Mađarskoj.

Izvor: EYE4images/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reprezentacija BIH doživjela je ubjedljiv poraz 5:2 od Holandije na startu takmičenja u Ligi nacija.

Uprkos ubjedljivom porazu u pojedinim momentima BIH je pružila dobar otpor Holanđanima, pa je tako i izjednačila na 1:1 preko Ermedina Demirovića.

"Na kraju to nije bilo dovoljno za ekipu. Htjeli smo više, ali mogu da kažem da sam ponosan na ekipu, na svakog igrača. Dali smo maksimum, imali smo dobrih trenutaka na utakmici, imali smo i loše, ali trebaće vrijeme da se sve uklopi i da se uigramo. Ali mislim da smo na pravom putu", rekao je Demirović.

Jedan od najvećih utisaka duela na Filips areni u Ajndhovenu je odličan nastup mladog Esmira Bajraktarevića na njegovom debiju.

"Rekli smo da imamo dobru generaciju, dobre igrače, mali Esmir što je došao iz Amerike odigrao je odlično utakmicu, bio je hrabar, imao m...da radi šta god hoće, to su mu i rekli. Preponosni smo što imamo te mlade igrače koji sad dolaze u najbolje godine, kao što sam rekao na pravom smo putu", prokomentarisao je Demirović i zahvalio se navijačima na podršci.

"Stvarno nemam riječi, ovo je Bosna. Ja sam preponosan što igram za ovu zemlju i ove navijače. Vratili smo emociju, vidimo kako se puni stadion. Zahvalni smo im, oni su naš 12. Igrač i preponosan sam što igram za ovu zemlju i ove navijače".

Sada „zmajevima“ slijedi duel sa Mađarskom u utorak od 20.45 na Puškaš areni u Budimpešti.

"Neće biti baš vremena za odmor, ali spremićemo što bolje da tamo napravimo rezultat. Ako damo najmanje ono što smo danas dali u nekih 60-70 minuta, imaćemo bolje prilike da makar uzmemo bod u Mađarskoj", poručio je Demirović.