• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarez poslije "petarde" i neuspjeha u Holandiji: Ako ćete ikoga kriviti - krivite mene!

Autor Dragan Šutvić

Selektor "zmajeva" sumirao je duel sa Holandijom, na startu takmičenja u Ligi nacija.

 Holandija BiH izjave Barbarez Džeko  Izvor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbalska reprezentacija BiH ubjedljivo je poražena na startu povratničkog nastupa u A Ligi nacija.

U Ajndhovenu su izabranici Sergeja Barbareza poraženi od Holandije, polufinaliste nedavnog prvenstva Evrope, rezultatom 5:2, iako su u prvom poluvremenu postigli i gol za 1:1, te u drugom poluvremenu, do samog finiša, bili u minusu od jednog pogotka (3:2).

"Naravno da nije bila lagana utakmica. Igrali smo protiv ekipe koja je jedna od najboljih na svijetu i vrlo je teško igrati protiv njih. Vidjeli smo to većinom utakmice, ali ako ćete ikoga kriviti, krivite mene. Mislim da smo sve pokušali, na početku smo imali malo problema. Bili smo daleko od ljudi, nismo imali taj dodir sa protivnikom, da možemo agresivnije da igramo, pa smo mijenjali jednom ili dva puta sistem, da probamo da budemo bolji. Malo smo se digli sredinom drugog poluvremena, posljednjih deset minuta pokušali sa dva napadača. Nažalost, primamo gol na kraju prvog, na kraju drugog dva gola, iz naših grešaka su došli i ako to uspijemo da minimalizujemo, onda ćemo ići naprijed", rekao je selektor BiH za BHT1 nakon utakmice.

Loše je BiH djelovala u veznom redu, kada je riječ o prvom poluvremenu, ali je u posljednjih 20-ak minuta, kada je došlo do promjene formacije i ulaska Esmira Bajraktarevića, to izgledalo mnogo bolje.

"Na klupi smo diskutovali, sistem nije više važan. Ako nemamo taj dodir sa protivnikom, ako nismo u međuprostoru dobro postavljeni, ako nemamo komandu iz zadnje linije... Borili smo se, svako se na neki način sam sa sobom borio. Ipak je bilo respekta prema ovom protivniku, ali sigurno da ćemo pokušati da izvučemo dobre stvari. Naprijed smo se pokazali dobro, iz par šansi dali dva gola protiv ovakvog protvnika u gostima. Mnogo novih lica, idemo našim putem dalje."

Izvor: Marcel ter Bals/DeFodi Images/Sh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Upravo je na asistenciju 19-godišnjeg Bajraktarevića, koji igra u MLS-u, Edin Džeko postigao gol za 3:2 u 73. minutu.

"Vidjelo se odmah, mali je odmah ljubio grb Bosne i Hercegovine poslije asistencije, tako da i treba da se cijeni. Sigurno da je još uvijek i da treba da mu se da vremena, i ako nekad bude nekih grešaka i loših stvari. Tu smo svi mi stariji, kao i novi stručni štab, da svi pomognemo mladim igračima koliko se može, ali u svakom slučaju iz grešaka mora da se uči. Ako izvučemo dobro iz nekih grešaka, pogotovo iz onih iz kojih smo primili golove... 5:2 je malo previsok rezultat. Ne mogu da kažem da je nezaslužen, s obzirom na to da su imali šanse, ali dali su golove iz nekih naših grešaka, izgubljenih lopti i protiv ovakvih ekipa teško je to braniti, pogotovo ako ne pratiš svoje igrače. Mladi su momci, sigurno da iz grešaka svi zajedno treba da učimo i ako se nauči, sigurno će biti bolje u budućnosti", rekao je kapiten bh. tima poslije meča za BHT1.

Naredni meč u Ligi nacija BiH će odigrati u utorak, 10. septembra, na Puškaš Areni u Budimpešti protiv Mađarske, koja je večeras doživjela debakl na gostovanju Njemačkoj (5:0).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC