Premijer liga BiH

Vlado Jagodić pred treće vezano gostovanje Sloge: Nikog ne proglašavam za apsolutnog favorita, pa ni Zrinjski

Autor Nebojša Šatara

U srijedu je treće u nizu gostovanje za dobojsku Slogu i to vjerovatno jedno od najtežih - od 20.15 fudbaleri Vlade Jagodića će istrčati na mostarski stadion "Pod Bijelim brijegom".

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Zrinjski će u srijedu uveče ugostiti Slogu Meridian u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim povodom se novinarima u Doboju obratio šef struke Sloge Vlado Jagodić, čija ekipa će poslije dva remija protiv Željezničara i Posušja tražiti da ostane neporažena i na trećem uzastopnom gostovanju.

"Gostovanje Zrinjskom u Mostaru je uvijek težak zadatak čak i za ekipe koje se bore za titulu, pa samim tim i za nas. Zrinjski je igrao u Evropi, nije prošao, ali je odigrao dosta utakmica. Imali smo namjeru da iskoristimo reprezentativnu pauzu za dodatni rad, ali nismo uspjeli jer smo morali da planiramo ovu utakmicu u Mostaru. Prethodne sezone smo protiv njih odigrali pet utakmica, dobro se poznajemo i uvijek je izazov igrati protiv favorita za titulu", rekao je Jagodić.

Prema njegovim riječima, Sloga je sa izuzetkom utakmice protiv Sarajeva, pokazala da raste i da se ravnopravno može nositi sa svim timovima u Premijer ligi BiH.

"Mi možemo kvalitetom da se nosimo sa svima ako smo u dobrom ulasku, kakav nije bio u prvom kolu protiv Sarajeva. Hrabri me što imamo napredak u taktičko-tehničkom smislu i vjerujem da se ekipa stabilizovala nakon što smo osvojili po bod na 'Grbavici' i Posušju, gdje nikad ranije to nismo uspjeli. Zato razmišljam da i u ovom meču možemo dobre stvari da uradimo", dodao je strateg Dobojlija.

Jagodić nije siguran da li će trener Zrinjskog Mario Ivanković primijeniti stari recept odnosno uvrstiti u početnih 11 provjerene igrače, ili će dobiti šansu pojačanja posljednjeg dana prelaznog roka.

"Meni je nepoznanica i naša ekipa, virus nam je ušao u svlačionicu, nekoliko igrača je u nezgodnom stanju. Na Franka Dadića ne mogu da računam zbog povišene temperature, Dejan Popara je takođe imao, procijenićemo da li će putovati. Ali, koga imamo, imamo, razmišljamo pozitivno i vjerujem da imamo šta da pokažemo u Mostaru. Nikoga ne proglašavam za apsolutnog favorita protiv Sloge jer mi protiv svih imamo svoje šanse. Uz dužni respekt prema Zrinjskom", podvukao je Jagodić.

Meč između Zrinjskog i Sloge igra se u srijedu s početkom u 20.15, a sudiće je Admir Musić iz Sarajeva.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)