• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić najavio meč na Grbavici: "Gostovanje Željezničaru u ovom trenutku najteži zadatak"

Autor Haris Krhalić

Vlado Jagodić najavio utakmicu Željezničara i Sloge.

 Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Fudbaleri Sloge iz Doboja igraju treću utakmicu u prvenstvu ove sezone. Izabranici Vlade Jagodića, u okviru 5. kola Premijer lige BiH, gostovaće na Grbavici kod ekipe Željezničara.

Sarajevski tim meč dočekuje u odličnoj formi s obzirom da su nakon poraza od Širokog Brijega na otvaranju sezone vezali tri pobjede. Svjestan je toga i sam Jagodić koji je u najavi ovog meča propisno nahvalio ekipu Željezničara.

„U ovom trenutku gostovanje Željezničaru je najteži zadatak. Oni imaju zaista sjajnu seriju od tri pobjede. Izvukli su se nakon toga poraza od Širokog Brijega. Ne samo zbog kvalitete i forme, čeka nas teška utakmica i zbog ambijenta na Grbavici koji navijači prave. Svjetan sam toga, iza mene je 550 vođenih utakmica i nije prvi put da sam u ovakvoj situaciji . Ja sam uvijek optimističan, mislim da imamo svoje šanse na Grbavici. Imamo kvalitetniju ekipu nego što u ovom trenutku naši rezultati pokazuju. Greške u ovoj utakmici moramo svesti na najmanju moguću mjeru, pogotovo kad znamo koliko publika pritišće i daje svojoj ekipi vjetar u leđa“, rekao je Jagodić koji se nada da će njegov tim reprezentativnu pauzu dočekati sa pobjedom u Sarajevu.

Treba imati i sreće i realizovati ono što nismo u Posušju. Pokušavam da optimizam prenesem na igrače, oni moraju biti svjesni da smanjimo greške i povećamo koncentraciju u završinici da imamo protiv svakog šanse. Izgubili smo takmičarski ritam, a reprezentativna pauza dolazi u pravo vrijeme i bili bi lijepo otići na pauzu sa pozitivnim rezultatom sa Grbavice.“

Jagodić je pohvalio i trenera „plavih“ Denisa Ćorića kojem je poželio dobre rezultate, ali nakon njihovog međusobnog duela.

"Željezničar je ekipa koja možda trenutno ima najbolju i najkonstantniju formu. Kolega Ćorić je od ekipe napravio ono što je uradio i u Posušju. Ekipa mu dosta dobro djeluje, poznajem ga dobro i izuzetno cijenim kao mladog trenera. Željezničar je dobar zalogaj za njega i za sada mu dobro ide, a želim mu da poslije naše utakmice nastavi sa dobrim igrama", dodao je Jagodić

Što se tiče igračkog kadra, Đokić je van terena najvjerovatnije do kraja reprezentativne pauze dok Mrkaić trenira odvojeno zbog bola u butnom mišiću.Ssvi ostali fudbaleri će biti u konkurenciji za nedjeljni meč.
Meč na Grbavici se igra od 18.45 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC