Fudbal

Bičakčić se na "velika vrata" vratio u reprezentaciju: "Svaki poen diže samopouzdanje, tu sam da pomognem iskustvom"

Autor Haris Krhalić

Ermin Bičakčić komentarisao je sinoćnju utakmicu sa Mađarima.

Izvor: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Reprezentacija BiH sinoć je na Puškaš areni odigrala neriješeno protiv Mađarske. Meč drugog kola Lige nacija završen je bez golova, a „zmajevi“ su prekinuli crni niz od sedam vezanih poraza.

Prvo ime susreta bio je golman Nikola Vasilj, koji je u nekoliko navrata spasio naš tim.

Priliku da od prvog minuta počne utakmicu dobio je i Ermin Bičakčić kojem je ovo bio prvi takmičarski meč u dresu reprezentacije nakon pune četiri godine. Ipak, Ermin je opravdao povjerenje selektora, a nakon meča rekao je kako svojim iskustvom želi da pomogne ekipi.

"Mislim da sam svojim iskustvom neko ko želi da pomogne mladoj ekipi. Zajedno s Edinom, nažalost nema Kolašinca, ali naš zadatak je da pomognemo iskustvom. Nije bilo jednostavno igrati ovdje, publika i oni sami su očekivali reakciju nakon poraza od Njemačke", rekao je Bičakčić i dodao:

"Znali smo da će biti borbe, da će biti agresivni i da ćemo imati dosta problema mi nazad zajedno s Vasiljem i morali smo što bolje odraditi naš zadatak. Mislim da smo mi nazad svoj posao odradili. Nije lako ovdje igrati i izborili smo se za bod."

Kako kaže svaki bod diže samopouzdanje, a vjeruje da BiH ima puno više kvaliteta.

"Svaki poen diže samopouzdanje. Vjerujem da imamo puno više kvaliteta, ali smo tu u procesu... Vidi se da sve ne ide kako treba i kako bi trebalo, ali vidi se da smo na dobrom putu. Moramo dosta raditi, investirati i samo tako možemo napredovati", dodaje Bičakčić.
Svoje viđenje utakmice iznio je i Nikola Katić.

"U jednu ruku možemo biti zadovoljni bodom, a u drugu ruku moramo dobiti utakmice protiv ovakvih protivnika. ovo je tek četvrta utakmicu za ovu novu reprezentaciju i igrače i stručni štab", rekao je Katić i dodao:

"Očekuju nas sad još teške utakmice, Njemačka je vrh, igraćemo pred domaćim navijačima. Popravićemo neke stvari koje nisu bile dobre i nadamo se da je ovo početak jedne dobre reprezentacije."