Fudbal

Anelov otac objavio snimak razgovora sa Misimovićem: "Nikome se ne javlja..."

Autor Haris Krhalić

Mirsad Ahmedhodžić objavio je poruku Zvjezdana Misimovića.

Izvor: Promo/FSBiH

Ne stišava se bura oko "slučaja Ahmedhodžić".

Podsjećamo, defanzivac Šefild junajteda Anel Ahmedhodžić dan pred meč sa Holandijom napustio je kamp reprezentacije zbog navodne povrede, a onda se kasnije nije javljao nikome iz stručnog štaba reprezentacije BiH.

Anelov otac Mirsad uputio je na društvenim mrežama brojne negativne komentare na račun svog sina, njegove porodice, ali i neigranja za reprezentaciju, a sve je kulminiralo kada ga se u medijskom istupu odrekao. Jutros se oglasio i sam Anel koji je iznio opravdanje za svoje postupke te odgovorio ocu na prozivke.

Ahmedhodžić je između ostalog otkrio kako u bliskoj budućnosti neće igrati za reprezentaciju BiH zbog brojnih negativnih komentara.

Ovo nije prvi incident Ahmedhodžića budući da je ranije, tokom kratkog mandata Mehe Kodre na klupi "zmajeva", propustio okupljanje reprezentacije zbog navodnih zdravstvenih problema. Iako je bio obavezan da se pojavi na okupljanje kao što rade i ostali fudbaleri, on se nije pojavio. Propustio je nekoliko utakmica, a u tim ga je vratio bivši selektor Savo Milošević za utakmicu baraža sa Ukrajinom.

Ahmedhodžićev otac sada je na društvenim mrežama objavio razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem koji datira iz perioda kada Anel nije došao na okupljanje.

Poslušajte: 


Ahmedhodžić stariji je u objavi dodao kako je Anel tad trebao dobiti kaznu Disciplinske komisije, ali da mu je oprošteno te da ga je on molio da ide.