Fudbal

Sanjao ga Lalatović, ali Zvezda nije imala ni za struju: Krunić poslije 10 godina stigao na "Marakanu"

Autor Dragan Šutvić

Rade Krunić predstavljen kao nova "šestica" Crvene zvezde.

Izvor: FK Crvena zvezda/Screenshot

Rade Krunić stigao je u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje posljednjeg dana registracionog perioda za Ligu šampiona, a nakon obaveza sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine danas je predstavljen na "Marakani". Uzeo je dres sa brojem šest i poručio da je oduvijek sanjao da će doći ovaj dan...

"Najsrećniji sam čovjek na svijetu. Prelijep je osjećaj doći na Marakanu, slikati se sa dresom, biti predstavljen u klubu koji voliš. Još samo da istrčim pred pune tribine i da ostvarim i taj san. Nadam se da će navijači doći u subotu u velikom broju da nas podrže", podvukao je Krunić koji je u Zvezdu stigao iz Fenerbahčea, u kome nije bio srećan tokom prethodnih godinu dana i sada je kao slobodan agent potpisao za crveno-bijele.

Interesantno je da je Krunić bio na meti Zvezde još 2014. godine kada je trener bio Nenad Lalatović, međutim klub je bio u velikim finansijskim problemima i nije mogao da ispuni njegovu želju. Jednostavno, Donji Srem je tražio previše novca i Rade Krunić je zato završio u Italiji.

"Rade Krunić je ogromno pojačanje za Crvenu zvezdu. Riječ je o igraču kog smo godinama htjeli, i koji je i sam veliki zvezdaš, o čemu je mnogo puta i govorio. Odličan je fudbaler, dolazi sa visokog nivoa, igrao je u Italiji za Milan i Empoli, a došao je u Zvezdu iz Fenerbahčea. Adaptiran je dakle na visok nivo fudbala i tip je igrača koji nam je apsolutno potreban. Krunić je neko ko može odmah da doprinese rezultatima Zvezde i siguran sam da će biti dio budućih uspjeha našeg kluba, te doprinijeti da budemo još kvalitetniji", dodao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!