Fudbal

FSS odredio kazne poslije haosa u Milanovcu: Zvezda kažnjena novčano, Radnički igra bez publike!

Autor Dragan Šutvić

Fudbalski savez Srbije Crvenu zvezdu kaznio sa 200.000 dinara, a Radnički sa 500.000 i tri utakmice bez publike.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbalski savez Srbije kaznio je Crvenu zvezdu i Radnički zbog nereda na utakmici sedmog kola Supelige koja se odigrala u Gornjem Milanovcu.

Domaćin je kažnjen sa tri utakmice bez prisustva publike i novčanom kaznom od 500.000 dinara, dok će crveno-bijeli morati da plate 200.000 dinara.

"Prilikom odmjeravanja kazne uzete su u obzir i činjenice da su Kragujevčani često i na stadionu “Čika Dača” znali da pretjeraju sa upotrebom pirotehničkih sredstava i ubacivanjem tvrdih predmeta na teren za igru", navodi Disciplinska komisija FSS.

Između ostalog, delegat meča se pozvao i na lošu organizaciju, nedovoljan broj redara i njihovo neadekvatno postupanje. Takođe, smatrao je i da nisu obezbjeđene rizične zone tribine, niti je izvršeno odvajanje grupe domaćih navijača od ostalih gledalaca na zapadnoj tribini. Navijači domaće ekipe koristili su pirotehnička sredstava i ubacivali ih na teren, ali i na klupu gostiju. Kao posljedica toga igrač Zvezde Vanja Drkušić nije mogao da nastavi utakmicu, pomoćni trener Nebojša Milošević je zadobio opekotine na stomaku, dok je sportski direktor Mitar Mrkela imao opekotine na nozi.

Meč je završen pobjedom Zvezde od 1:0, a gol je u 85. minutu postigao Mirko Ivanić.  

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!