Fudbal

Veliki povratak Ivice Ilieva u Partizan: Stanojević potvrdio najvažniji transfer ovog ljeta

Autor Bojan Jakovljević

Ivica Iliev će zamijeniti Ivicu Kralja na mjestu sportskog direktora u Partizanu.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Kao što je i najavljeno, novi sportski direktor Partizana biće Ivica Iliev. Na funkciju se vraća poslije dvije godine, nakon što je u ljeto 2022. godine otišao bijesan poslije odluke da tadašnji trener Ilija Stolica ne bude smijenjen. Ispostavilo se, samo nekoliko nedjelja kasnije došlo je do rastanka sa trenerom koga je u prvi mah štitio predsjednik kluba Milorad Vučelić.

U međuvremenu, Ivica Iliev nije radio u fudbalu, čak je pričao i da ga više ne prati previše, a poslije vrlo neobičnog prelaznog roka u Humskoj očigledno je pronašao opet zajednički jezik sa Vučelićem i Vazurom. Prema najavama, već od ponedjeljka bi trebalo da prione na posao i tako pomogne da od zime Partizan ima jači tim nego u ovom trenutku, posebno jer je zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu ogroman.

"Koliko sam čuo, Ivica Iliev je, da tako kažem, izglasan na mjesto sportskog direktora, ali da ne prejudiciram još događaje, postoje klub i klupski organi koji se time bave", potvrdio je Aleksandar Stanojević na današnjoj konferenciji za medije pred meč sa OFK Beogradom.

"Očekujem ga ubrzo uz ekipu, na čelu sportskog sektora i nemam mnogo da dodam. Znamo se iz igračkih dana, potom sam mu bio trener, pa on meni direktor i ta saradnja je uvijek bila sjajna. Vjerujem da će tako biti i ovoga puta", dodao je trener Partizana.

Podsjetimo, aktuelni sportski direktor Partizana je Ivica Kralj i nije poznato da li će ostati u klubu poslije imenovanja Ilieva.