Fudbal

Željezničar sa igračem više dugo lomio i na kraju slomio otpor GOŠK-a

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Željezničara sa igračem više mučili su se do posljednjih 15 minuta utakmice, a onda su uspjeli upisati ubjedljiv trijumf.

Izvor: Adem Catic / FKZ.ba/www.fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezičara upisali su trijumf u Gabeli gdje su bili bolji od domaćeg GOŠK-a. Meč odigran na stadionu „Perica Pero Pavlović“ završen je rezultatom 0:3.

Dugo je Željezničar „lomio“ odbranu domaćeg tima, a onda i konačno slomio u 74. minutu golom Amera Hiroša.

Ključni trenutak desio se na samom početku meča kada je domaća ekipa ostala sa desetoricom na terenu.

Mandić u osmom minutu pravi prekršaj nad Boljevićem, a sudija Gigović mu pokazuje žuti karton. Međutim, nakon dugotrajne VAR provjere došlo je do promjene odluke te je Mandić zaradio direktno isključenje.

U nastavku prvog dijela Željezničar je u nekoliko navrata zaprijetio upravo preko Boljevića, ali je Kolak u svim situacijama bio na visini zadatka.
Bez obzira na nedostatak jednog igrača domaći tim se držao odlično sve do 74. minutu. Nakon centaršuta sa desne strane Kolak skida loptu s glave jednom gostujućem fudbaleru, ali ona pada pravo pred Hiroša koji ne griješi iz velike blizine – 0:1.

Samo par minuta poslije toga Željo je mogao i do drugog gola. Ponovo je u centru pažnje bio Hiroš koji je lijepo prošao pored nekoliko igrača i pokušao lobom da završi akciju, ali lopta pogađa prečku.

U 86. minutu Cvetanoski se lijepo ubacio i još ljepše spustio loptu za Krpića koji pogađa za 0:2. 

Raspala se u potpunosti igra domaćeg tima nakon drugog primljenog gola, a ubzro je došao i treći. Nakon kontre trojica fudbalera Željezničara izlaze na golmana Kolaka -  Boljević je istrčao kontru, dodao do Hiroša koji je uposlio Cvetnoskog, a ovaj mu odigrao povratni pas i asistirao.

GOŠK-u je ovo bio šesti poraz u isto toliko odigranih utakmica te još čekaju prvi bod u novoj sezoni, dok je s druge strane tim sa Grbavice izbio na drugo mjesto tabele sa 13 bodova koliko ima i prvoplasirano Sarajevo uz utakmicu manje.

Boljević je istrčao kontru, dodao do Hiroša koji je uposlio Cvetnoskog a ovaj mu uzvraća i asistira.