• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanković i Žižović složni oko podjele bodova u Mostaru: Najrealniji rezultat

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zrinjski i Borac odigrali 1:1 u derbiju šestog kola Premijer lige BiH.

 Mario Ivanković i Mladen Žižović o utakmici Zrinjski Borac 1:1 Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski i Borac remizirali su 1:1 u derbiju šeste runde domaćeg prvenstva, a po prikazanom podjela bodova je možda i najrealnija. S tim su se složili i treneri dva tima, Mario Ivanković i Mladen Žižović.

"Najrealniji rezultat, kada se sagleda cijela utakmica. U posljednjoj sekundi imali smo 'mrtvu' šansu, nismo pogodili, ali mislim da je i Borac prikazao kvalitetnu igru i zasluženo postigao pogodak. Viđena je dekoncentracija, trebalo je ranije da očistimo loptu. Momci su dali sve od sebe, ne može im se ništa reći", poručio je Ivanković nakon meča.

Imao je trener Mostaraca mnogo problema sa izostancima, što se i te kako osjetilo večeras.

"Krpimo se, nekoliko igrača je povrijeđeno, roster je sužen, neki igrači igrali su na nekim pozicijama koje inače ne igraju, improvizovali smo i možemo biti na kraju zadovoljni", dodao je trener "plemića".

Mladen Žižović takođe je mogao biti zadovoljan ishodom. Pogodio je sa izmjenama i njegov tim stigao je do izjednačenja u nastavku, nakon nespretne reakcije iz prvog dijela i naivno primljenog gola.

"Mislim da je rezultat realan. Poklonili smo Zrinjskom prvi gol, a mislim da smo bili apsolutno bolji protivnik u prvom poluvremenu. Iz bezazlene situacije vratili smo ih u život, a nije isto igrati kada vodite 1:0 ili kada je 0:0. Da smo nastavili u tom ritmu, mislim da bi utakmica otišla u našu korist. Skupo smo platili grešku. Ipak, mislim da smo zaslužili da damo gol. Čestitam mojim igračima, a i Zrinjskom na korektnoj igri. Mislim da je utakmica bila iznad prosjeka i kvaliteta Premijer lige BiH. To je moje mišljenje, možda griješim. Nije slučajno što Borac i Zrinjski imaju ovakve rezultate u prethodnim godinama."

Pružio je Žižović šansu trojici debitanata, a najviše od njih pokazao je Đorđe Despotović, koji je postigao gol za izjednačenje i bod u Mostaru.

"Malo smo rotirali, promijenili formaciju, možda smo ih i iznenadili u uvodnim minutama. Zatim smo odigrali perfektnu akciju, Ogrinec je asistirao Despotoviću, koji će nam puno značiti ove sezone. Njegove realizatorske sposobnosti su apsolutno poznate, potrebno je samo još da dođe na optimalan nivo fizičke spreme. Smatram da svi igrači koji su došli ovog ljeta će dati puni doprinos ostvarenju naših ciljeva."

Mnogo je mijenjao Borac ovog ljeta i jasno je da će Žižoviću i njegovom timu biti potrebno vrijeme da se uigraju. Igraće Banjalučani na tri fronta, mnogo je i zaostalih mečeva, a uskoro počinju i dueli u Konferencijskoj ligi, tako da će za sve biti dovoljno prostora da se pokažu i dokažu.

"Puno smo mijenjali ove sezone, čak i na kraju prelaznog roka i nemoguće je da to odmah izgleda onako kako bismo mi to željeli. Trenerima uvijek treba vremena, mi njega nažalost nemamo puno. Čeka nas puno utakmica u ritmu srijeda-subota. Mislim da ćemo poslije reprezentativne ili zimske pauze konačno gledati Borac kakav želimo", zaključio je Žižović.



Standings provided by Sofascore

U narednom kolu gledaćemo još dva veoma zanimljiva meča. Zrinjski će u goste Željezničaru, dok Borac u Banjaluci dočekuje Sarajevo.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC