Fudbal

Dinamo se oglasio i potvrdio rastanak sa Jakirovićem: "Apelujemo na javnost da ne pogoršava ionako stresnu situaciju"

Autor Haris Krhalić

Dinamo potvrdio pisanja hrvatskih medija.

Izvor: Shutterstock

GNK Dinamozvanično je potvrdio kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom "plavih", Sergejom Jakirovićem. Prvu ekipu će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog štaba, Sandro Perković.

"Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Ovim putem apelujemo i na medije i javnost da imaju razumijevanja prema Sergeju Jakiroviću i njegovoj obitelji i da ne pogoršavaju ionako stresnu situaciju", poručili su iz Dinama.

Predsjednik Dinama Velimir Zajec se zahvalio Jakiroviću i poručio da je u ovakvim situacijama najvažnije da ostanu ljudi.

“Prije svega želim Sergeju Jakiroviću zahvaliti na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo ugodnu suradnju, na mene je ostavio dojam kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mjesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobjedničke staze”, rekao je Zajec.

Mnogi kandidati su se pominjali kao njegovi nasljednici u hrvatskim medijima. Ubjedljivo najveće ime koje se pominje je nekadašnji kapiten Hrvatske, selektor "vatrenih" i trener Ajntrahta, Bajerna, Monaka i Volfsburga Niko Kovač. Pominjao se i selektor Slovenije Matjaž Kek koji ima iskustvo rada u Hrvatskoj gdje je sa Rijekom uzeo jednu titulu.