• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern kao Velež, Hari Kejn kao Baka Slišković! I Mostarci tukli Dinamo Zagreb rezultatom 9:2!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najveći poraz u istoriji Lige šampiona doživio je zagrebački Dinamo na gostovanju Bajernu (9:2), a istim rezultatom "modri" su deklasirani i od Veleža 1980. godine na turniru u Mostaru.

 Velež kao Bajern tukao Dinamo 9:2 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bajern je brojao do devet protiv Zagrepčana u Ligi šampiona, a i "rođeni" su identičnim rezultatom "razbili" Dinamo 1980. godine, ali u nezvaničnoj utakmici na stadionu "Pod Bijelim brijegom" pred oko 20.000 gledalaca.

Baka Slišković i Vladimir Skočajić postigli su po četiri gola, a u listu strijelaca upisao se i Dragan Okuka. Strijelci za Dinamo bili su Zlatko Kranjčar i Stjepan Deverić, prenio je portal "Kliks".

Interesantno, identičan je bio i razvoj situacije na terenu - Velež je poveo 3:0, Dinamo smanjio na 3:2, a onda je uslijedila katastrofa. Baš kao i sinoć na "Alijanc Areni" u Minhenu.

Nakon utakmice, fudbaleri Dinama su se "vadili" da su bili mamurni zbog noćnog izlaska, a tada im je Baka odgovorio u svom stilu: "A šta mislite gdje smo mi bili, u pozorištu?", rekao je Slišković, koji je na tom susretu navodno zaradio i 100 njemačkih maraka nakon opklade sa sudijom iz Novog Sada Dušanom Maksimovićem.

Naime, Baka se kladio da će dati gol iskosa iz slobodnjaka iz gotovo mrtvog ugla, a novosadski arbitar ga je nakon pogotka sačekao ispred svlačionice i navodno isplatio.

Ali, to je samo jedna mostarska legenda...

Velež je u finalu turnira pobijedio Partizan 1:0, a jedini gol je postigao je upravo Slišković.

VELEŽ: Marić, Ćutuk, Dž. Hadžiabdić, Vukićević (Jakirović), Matijević, Đurasović, Okuka, Slišković, Slato, Ledić (Zovko), Skočajić (Kalajdžić). Trener: Vukašin Višnjevac.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC