• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da su mogli, dali bi nam 20 golova!" Najveći poraz u istoriji Dinama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Dinama Sergej Jakirović morao je da se izvinjava poslije šokantnog poraza od Bajerna u Ligi šampiona

 najveci poraz u istoriji dinama bajern mogao da postigne 20 golova Izvor: Profimedia

Dinamo iz Zagreba doživio je najveći poraz u istoriji pošto ih je na startu Lige šampiona pobijedio Bajern 9:2! Kada je krenulo sa tri gola Bajerna, tj. četiri pošto je jedan pogodak poništen, djelovalo je da sledi ovakav potop. Ipak odgovorio je početkom drugog poluvremena Dinamo sa dva pogotka i povratkom na 3:2, ali je to očigledno bilo samo zatišje pred buru. Poslije svega trener "modrih" Sergej Jakirović morao je da se izvini javnosti i navijačima.

"Prvo bi se izvinio svima kojima Dinamo nešto znači. Jako im je teško bilo parirati. Oni su svijet za sebe. Drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvih 45 minuta. Onda smo počeli da jurcamo, griješimo. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više da radimo. Ne okreneš se i evo već šanse. Bilo je jako teško parirati, oni su svijet za sebe, mi smo pokušali. Nije mala stvar dati dva gola Bajernu, počeli smo da trčimo, ali oni su bili brži. Nismo uspjeli ništa da odbranimo, Nismo mogli bolje da pariramo, ali momci su dali sve od sebe. Na poluvremenu sam rekao igračima da pokušamo da igramo, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali i šansu Pjace. Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bajerna bila šansa za gol. Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba iskustvo sticati. Ali, moramo da igramo brže. Bajern je nemilosrdan. Da su mogli dati 20, dali bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas. Baturina je u drugom poluvremenu pokazao više, Stojković je pokazao kvalitet nakon što se vratio nakon povrede. Svi će dobiti priliku, svi će igrati, već u subotu u Koprivnici", rekao je Jakirović. 

Japanac Takuja Ogivara je istakao da mu se ostvario san da igra Ligu šampiona. Uspio je čak i da postigne gol, ali teško da to može biti neka utjeha u meču u kome je njegov tim ovako ubjedljivo poražen. Ipak, ako je za utjehu Dinamo se neće više susretati sa ovako teškim rivalima. 

"Od malena mi je bila želja da igram Ligu šampiona. Čak sam i dao gol, ali ovakav poraz nisam očekivao i jako se loše osjećam iako sam ispunio san. Prva utakmica, najteži protivnik ove sezone. Ne vjerujem da ćemo imati težeg rivala od Bajerna. Ako gledamo tako, onda možemo da gledamo da smo se u nekom trenucima znali i da se borimo s njima i da će nam to biti podsticaj za dalje i za domaću ligu. Nažalost, mi nemamo vremena previše da tugujemo ni slavimo. Moramo nastaviti da pobjeđujemo i da se vratimo se na vrh tabele", rekao je Ogivara. 

Poslije meča se oglasio i defanzivni vezista Josip Mišić. "Žao mi je navijača koji su došli u velikom broju. Ovo je stvarno bilo previše. Vidi se da su oni dimenzija više, ali mi smo bili preloši. Odlično smo krenuli u drugo poluvrijeme. Bili smo u nekoj euforiji. Trebali smo biti pametniji i stati u defenzivni blok i izdržati desetak minuta. Na kraju su skoro svaki napad pogodili i ušetali bi nam se u gol. Nadam se da ćemo u Koprivnici skupiti glave i pobijediti", rekao je on. 

(MONDO)

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:14
Delije Koreografija Crvena Zvezda Lajpcig Liga Šampiona
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC