Fudbal

Puzigaća i Majers najavili derbi sa Sarajevom: "Imamo obavezu da pobijedimo sutra, ako želimo titulu"

Autor Haris Krhalić

Pomoćni trener FK Borac Bojan Puzigaća i prvotimac Bart Majers najavili su derbi sa Sarajevom. Puzigaća je otkrio kakvo je stanje sa povredom Davida Vukovića.

Izvor: Promo/FK Borac

Fudbalere Borca sutra očekuje veliki derbi. Uokviru sedmog kola Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Banjaluci gostovaće ekipa Sarajeva.

Bordo tim u grad na Vrbasu stiže kao prvoplasirana ekipa PL BiH, a pred banjalučkom publikom pokušaće produžiti niz bez poraza u novoj sezoni.

Na pres konferenciji ovaj meč najavio je pomoćni trener Borca Bojan Puzigaća koji je poručio kako crveno-plavi u dobroj atmosferi dočekuje bordo tim.

„Što se tiče same utakmice, derbi kola. Radi se o jednoj dobroj ekipi koja je uradila mnogo igračkih promjena kao i promjenu trenera. Mislim da su dobro ušli u sezonu, ostvarili su četiri pobjede i jednu utakmicu su odigrali neriješeno. Samim tim dolaze ovdje da naprave povoljan rezultat. Što se nas samih tiče, mi igramo kući i igramo jako dobro. Odigrali smo jako dobru utakmicu u Mostaru, gdje smo ostali neporaženi. Sa tim rezultatom u dobroj atmosferi i raspoloženju dočekujemo utakmicu protiv Sarajeva“, rekao je Puzigaća.

Puzigaća je pohvalio igrače Borca i zahvalio im se na svemu što su uradili za klub i grad

„Nadam se da su momci svjesni toga, a moram ih pohvaliti i zahvaliti im se na svemu što su uradili za naš klub i grad. Dobro prezentaju svoj klub i grad i nadam se da će tako protiv Sarajeva nastaviti. Očekujemo podršku navijača, jako dobru igru i dobar rezultat. Respektujemo ekipu Sarajeva, ali se na našem stadionu nas pita. Ako budemo imali pristup kao do sada mislim da nas čeka jako dobar rezultat“, dodao je Puzigaća.

Trener Borca Mladen Žižović će moći računati na sve igrače kao u Mostaru, odnosno i dalje nema Davida Vukovića koji još vuče povredu dok se Zoran Kvržić oporavio, ali je tek juče počeo trenirati te ni njega neće biti u timu.

„Vuković ima problema sa koljenom, još se čekaju dodati pregledi. Tako da ne bih mogao ništa detaljnije reći, dok ne stignu nalazi u narednih par dana“, otkriva Puzigaća.

Izvor: Promo/FK Borac

Bart Majers ove sezone važi za najstandardnijeg fudbalera u timu Mladena Žižovića te je odigrao sve minute do sada. Svjetan je važnosti sutrašnje utakmice te je poručio kako on i njegovi saigrači imaju obavezu da pobijede sutra.

„Sutrašnja utakmica ima veliku važnost, sastaju se dva velika tima. Imamo obavezu da pobijedimo u ovom meču ako želimo osvojiti titulu, a to je ono što čitav grad želi. Imamo samo jedan posao sutra, a to je da pobijedimo. Posljednjih dana trenirali smo jako dobro, ostvarili smo dobar rezultat protiv Zrinjskog. Mogli smo i bolje u toj utakmici, ali ni bod u Mostaru nije loš. Posljednjih nekoliko dana svi su dobro raspoloženi i pokazaćemo vam da smo fokusirani da slavimo u ovoj utakmici“, poručio je Majers.

Meč između Borca i Sarajeva igra se sutra (21. septembar) od 16 časova. Glavni arbitar na ovom meču biće Frano Jelić dok će mu pomagati Jure Musa i Damir Lazić. Četvrti sudija biće Danijel Perić dok će u VAR sobi sjediti Miloš Gigović i Haris Halkić.