Fudbal

Vlahović zamijenjen poslije samo 45 minuta u derbiju! Upozorenje za Srbina, Juventus neće da ga čeka

Autor Bojan Jakovljević

Dušan Vlahović završio je meč sa Napolijem već poslije 45 minuta igre.

Izvor: Cristiano Barni / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dušan Vlahović nije startovao novu sezonu onako kako je želio. Ne uspijeva da pronađe konstantnost ni kod novog trenera Tijaga Mote, a da neće imati mnogo strpljenja za njega vidjelo se i po potezu u derbiju kola. Na meču protiv Napolija Mota je zamijenio srpskog napadača već poslije prvih 45 minuta igre.

Na poluvremenu nije bilo golova, a onda je poslije pauze između dva dijela na teren ušao Timoti Vea. Vlahovića nije bilo na terenu, tako da je šef struke odlučio da napravi promjenu već poslije prvog poluvremena. Prema statističkim podacima imao je Dušan samo šest dodira sa loptom za to vrijeme, uz tri izgubljena vazdušna duela i tri izgubljene lopte.

Vlahović je u Seriji A odigrao pet mečeva, računajući i duel sa Napoltiancima i dao je dva gola. Oba protiv Verone. U Ligi šampiona je na meču protiv PSV-a upisao asistenciju. Očigledno je da se od njega više očekuje.

Italijanski mediji ga otvoreno kritikuju, a trener je stao u njegovu odbranu pred ovaj meč.

"Najvažnije za njega je da prihvati stvari takve kakve jesu. Da prihvati kritike i nastavi dalje. Davao je golove i siguran sam će ih opet davati. Ako ne primimo gol, to su i njegove zasluge. Ako ne postignemo gol, nije samo njegova krivica. Potrebne su mu čiste lopte u poziciji za postizanje golova. Osjeća se dobro, radi dobro, samo treba da nastavi tako i da shvati da su kritike dio našeg posla", rekao je Mota na pitanje o formi srpskog napadača.

Meč u Torinu okončan je 0:0, a nije bilo mnogo uzbuđenja ni prilika.