Fudbal

"Želji" gorak 103. rođendan – Zrinjskom bodovi na krcatoj Grbavici!

Autor Dragan Šutvić

U slavljeničkoj atmosferi na sarajevskom stadionu, mostarski premijerligaš uspio je da stigne do cijelog plijena.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Željezničar i njegovi navijači slavili su ove subotnje večeri, na krcatoj Grbavici, 103. rođendan.

Neće ga, međutim, pamtiti po dobrom – pred više od 10.000 navijača Zrinjski je u derbiju sedmog kola osvojio sva tri boda!

ŽELJEZNIČAR – ZRINJSKI 0:2 (0:0)
/Mulahusejnović 66, Ćavar 90+1/

Nije viđeno mnogo prilika u veoma borbenom prvom poluvremenu, a za samo par minuta nastavka Zrinjski nije iskoristio dvije šanse.

Prvo je Mario Ćuže u 58. minutu nakon ubačaja sa desne strane bio sam na lijevoj stativi, ali je šutirao pored gola, da bi potom četiri minuta kasnije Marijan Ćavar uposlio Nardina Mulahusejnovića koji iskosa sa lijeve strane šutira par metara pored gola.

Treća je, ipak, bila sreća za Mostarce, treću stopostotnu priliku u nastavku su pretvorili u gol. Fran Topić je u 66. minutu proigravanjem u prvi plan izbacio pomenutog Mulahusejnovića koji silovito šutira i matira Vedada Muftića.

U 82. minutu je Radovac udarcem sa lijeve strane pogodio prečku, da bi odmah potom u duelu pred golom Mostaraca bili Martin Mirčevski i Mario Tičinović. Ostao je prvotimac Sarajlija da leži na travi, ali se arbitar Njegomirović nije oglasio, baš kao ni sudije u VAR sobi.

Zbog spektakularne bakljade domaćih navijača na startu drugog poluvremena, isto je produženo za 12 minuta, a u prvom minutu nadoknade Zrinjski je ovjerio pobjedu.

Matija Malekinušić je jednu veoma dobru akciju svog tima krunisao asistencijom za Ćavara, koji je u srcu kaznenog prostora primio loptu i po drugi put na ovoj utakmici natjerao Muftića na kapitulaciju.

I jedni i drugi će i u narednom kolu igrati derbije. Željezničar će u srijedu, od 20.30 časova, zatvoriti osmo kolo gostovanjem vječitom rivalu Sarajevu koje je ranije tokom dana trijumfovalo nad Borcem u Banjaluci (0:1), dok će Zrinjski u utorak u istom terminu pred svojom publikom ukrstiti koplja sa Širokim Brijegom.

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Galić, Cavnić, Karamarko, Mahmić (od 71. Šabić), Radovac, Al Džaber (od 79. Karjašević), Cvetanoski (od 72. Dangubić), Hiroš (od 72. Mirčevski), Boljević, Krpić. Trener: Denis Ćorić.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Mašić (od 80. Ivančić), Ćorluka, Mulahusejnović (od 80. Jurilj), Savić, Surdanović, Ćuže (od 87. Malekinušić), Topić (od 87. Čamber), Ćavar (od 90+10. Mlinar), Tičinović. Trener: Mario Ivanković.

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO

Borac - Sarajevo 0:1 (0:1)
/Gulijašvili 14/

Posušje - Radnik 3:1 (1:0)
/Pavković 21, Pavlović 53, Kobiljar 80 - Pantelić 87 pen/

Željezničar - Zrinjski 0:2 (0:0)
/Mulahusejnović 66, Ćavar 90+1/

Odigrano u subotu:

Široki Brijeg - GOŠK 2:2 (2:0)
/Činedu 1, Matić 39 - Sipović 52, Mihaljević 74/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)