• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović nakon neuspjeha u derbiju: Poraz koji nas boli, počelo u željenom smjeru a onda smo primili jeftin gol...

Autor Dragan Šutvić

Trener crveno-plavih odjavio je meč sa Sarajevom.

 Borac Sarajevo izjava Mladena Žižovića  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca su u derbiju 7. kola Premijer lige BiH upisali prvi poraz u sezoni.

Na Gradskom stadionu ih je savladala ekipa Sarajeva (0:1) i crveno-plavima, koji su odigrali tri meča manje, dodatno odmakla na tabeli, uz omjer od pet pobjeda i jednim remijem.

"Poraz koji nas boli u ovom momentu i koji nije prijatan poslije svih dobrih stvari koje smo uradili u proteklom periodu. Danas jednostavno nismo bili pravi, nismo bili na nivou onoga što hoćemo. Utakmica je na početku krenula u željenom smjeru, imali smo penal, nismo ga nažalost iskoristili. Primili smo, po meni, poklon gol, jeftin gol koji moramo da branimo. Onda smo se 'raskidali' u nekim situacijama, nismo bili povezani, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo niz odluka koje su bile pogrešne. Mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali u smjeru u kojem smo htjeli, imali nekoliko prilika, stativu. Lopta danas jednostavno nije htjela da uđe u gol. U ovakvim utakmicama, u derbi mečevima, moraš da postigneš minimalno jedan pogodak da bi utakmicu odveo u ono što želiš", rekao je Žižović, dodavši:

"Znali smo da je Sarajevo brza i nezgodna ekipa, pokretljiva, da mogu da naprave problem, pogotovo u tim tranzicijama koje su imali i u prvom i u drugom poluvremenu. Svjesno su se povukli, čekali kontranapde, imali su pozitivan rezultat. Iz ove utakmice moramo da izvučemo pouke, budemo bolji, lvakitetniji. Moramo da se skupimo, smatram da imam dovoljan broj kvalitetnih igrača da to uradimo i da se već u srijedu vratimo na pravi kolosijek."

Crveno-plave za manje od 14 dana očekuje i početak takmičenja u Konferencijskoj ligi, odnosno domaći meč protiv Panatinaikosa (3. oktobar). Do tada, Žižovića i ekipu čeka zgusnut raspored u Premijer ligi BiH, odnosno dueli sa Posušjem na gostujućem terenu (25. septembar) i Radnikom na Gradskom stadionu (28. ili 29. septembar).

Taj raspored stiže nakon dva derbija (Zrinjski i Sarajevo), iz kojih je Borac osvojio jedan bod (1:1 u Mostaru).

"Mislim da smo u Mostaru bili veoma dobri, bili smo bolji u svim segmentima igre. Bez obzira što smo pred kraj izjednačili, pokazali smo jednu kvalitetnu partiju. U sportu nekad ne krenu stvari onako kako želite. Danas smo krenuli u dobrom smjeru, nismo uspjeli, derbi je zato derbi što odlučuje jedna situacija. Jednostavno, moramo da budemo svjesni svih postupaka i situacija, moramo se skupiti jer samo radom i posvećenošću možeš da budeš bolji. Radi se o jednoj utakmici, mi smo odigrali tek četvrtu utakmicu u sezoni. Još 29 je pred nama, veoma je dugračko prvenstvo i smatram da ćemo mi sve svoje ciljeve na kraju ispuniti", zaključio je Žižović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Micko

Opet golmanov gol. Nema sta, uboli ste ove godine s golmani ma, svaka cast. Doveli u junu decka iz Stupcanice, koji je odlican golman, i niste mu dali priliku. Pa sto ste ga onda dovodili, koja je poenta. A juce, golman postavio zivi zid kod slobodnog udarca sa 30m.Evo ja cu stati na gol, neka mi ustaju sa 30m bez zivog zida, od 100 udaraca mozda jedna udje.Bez zivog zida, ti stanes na sredinu i stignes i lijevo i desno. Ovako, on stao u cosak, i nije vidio loptu dok nije preletela zivi zid.Nevjerovatno....

Bob Rock

@Micko A tek penale što šutamo... Narediti da pogode gol iz penala za promjenu...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC