Fudbal

Evo kako izgleda oštećeni teren Partizana pred derbi

Uprkos oštećenjima na travnatoj podlozi stadiona JNA odigraće se meč Partizana i Crvene zvezde u okviru devetog kola Superlige Srbije.

Izvor: Instagram/fudbalskisavezsrbije/printscreen

Iako je bilo bojazni da će "vječiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde zakazan za ponedjeljak od 19 časova na stadionu "JNA" morati da bude odložen, komisija Fudbalskog saveza Srbije je rekla svoje i utakmica će se odigrati. Nadležna tijela FSS su u pratnji delegacija Partizana i Crvene zvezde obišla teren stadiona "JNA" i dala zeleno svjetlo da se odigra meč. 

Problem je nastao dan pred utakmicu kada su huligani upali na stadion i vidno oštetili travnatu podlogu. Vidjelo se na snimcima da su bacane baklje na teren, a i sada su vidljiva oštećenja na travi. Ipak, klubovi i FSS su odlučili da se meč odigra. 

Delegacije Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije su poslije obilaka terena utvrdile da je moguće održati meč. Direktor takmičenja Aleksandar Pivić i član Komiisije za stadione, bezbjednost i sigurnost Vladimir Kovačević su podnijeli izvještaj u kome se navodi da postoje uslovi za odigravanje mečeva Superlige, što znači da će se duel odigrati. Pogledajte kako izgleda teren "JNA": 

Crvena zvezda se nalazi na prvom mjestu na tabeli Superlige poslije nepotpunih devet kola lige. Ima 19 bodova, kao i OFK Beograd i Mladost iz Lučana, timovi koji trenutno imaju po dva odigrana meča više od crveno-bijelih. Što se Partizana tiče domaćin ovog derbija je tek sedmi na tabeli i to je dovelo do velikog nezadovoljstva navijača.