Fudbal

Vladan Milojević predstavlja bonus igrača od 17 godina

Velika promjena u predviđenom timu Crvene zvezde za gostovanje Partizanu.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u ponedjeljak (19:00) gostuje Partizanu u Humskoj, a Vladan Milojević je na konferenciji pred meč najavio da možda do posljednjeg trenutka neće znati koji tim izlazi na teren. Iako su svi očekivali da problem sa bonusima riješi Stefanom Lekovićem u posljednjoj liniji - moglo bi da se desi nešto sasvim drugačije.

Kako prenosi "Mozzart Sport", Vladan Milojević je odlučio da starter u 174. "vječitom" derbiju bude Andrija Maksimović. Najtalentovaniji đak Zvezdine fudbalske škole i "Zvezdin Mesi" kako ga često nazivaju klupski čelnici dobiće priliku da se od prvog minuta pokaže na terenu najvećeg rivala i tako sebi "kupi" minutažu i za naredne prvenstvene mečeve.

Momak iz Novog Pazara odigrao je četiri minuta u aktuelnoj sezoni Superlige, pošto je šamnsu dobio u prethodnom kolu protiv Napretka. Takođe, za Zvezdine omladince odigrao je svih 90 minuta u prvoj rundi Lige šampiona, dok je u dresu Grafičara jedan od najboljih igrača Prve lige Srbije - na pet mečeva, za 413 minuta, ima tri gola i asistenciju.

Već godinama se o njemu priča kao o "suvom zlatu" Crvene zvezde, a do sada je odigrao tri zvanična meča u seniorskom sastavu aktuelnog šampiona. Karijeru je razvijao kroz Grafičar, za koji ima 29 odigranih mečeva, pa je sada vrijeme i za korak više u karijeri - dokazivanje u najvećoj utakmici srpskog fudbala tek nekoliko nedjelja nakon što je proslavio 17. rođendan.

Ulazak mladog Andrije Maksimovića u tim napraviće određene promjene u ostatku ekipe. Zvezda će se gotovo sigurno predstaviti u formaciji sa četiri defanzivca, a Maksimović će najvjerovatnije susret početi kao desno krilo. To znači i da na terenu neće biti prostora za sve ofanzivce koji su najavljivani u startnoj postavi, a vidjećemo ko će ispasti iz tima. Piter Olajinka može da igra po oba boka, Mirku Ivaniću nije strana uloga lijevog krila i ofanzivnog veznog, dok Silas pored mjesta desnog krila može i u sam napad. Ipak, i tamo je gužva pošto šansu čekaju i Šerif Endiaje i Bruno Duarte.