Fudbal

Morao da oprosti Partizanu dug od 400.000 evra: "Da nisam, trčao bih krugove"

Autor Nebojša Šatara

Igrač koji nije ostavio dubok trag u Partizanu zaradio je poprilično lijepu svotu novca, ali je nije dobio - pošto tvrdi da je morao da je oprosti kako bi promijenio klub.

Izvor: MN PRESS

Mihajlo Petković (20) napustio je ljetos Partizan i stigao u Napredak iz Kruševca gdje se vrlo lijepo snašao. Igra gotovo redovno i na sedam utakmica zabilježio je gol i dvije asistencije, a za čitavu karijeru u crno-bijelom dresu upisao je sedam nastupa, samo uz daleko manje minuta.

Uprkos tome, Petković je zaradio popriličnu lijepu svotu novca, ali je nije dobio. U razgovoru za "Sportski žurnal" otkrio je da je morao da oprosti sva dugovanja veća od 400 hiljada evra kako bi iz Humske mogao da ode u Kruševac sa "čistim papirima".

"Naplatio bih dug na sudu, ali bih vjerovatno sad trčao krugove na stadionu u Humskoj i stagnirao, a želio sam da igram. Biće vremena za zaradu", poručio je mladi fudbaler koji je na debiju za Partizan protiv Javora 2022. godine postigao prvenac, ali po odlasku Ilije Stolice nije više dobijao šansu.

"Imao sam ponudu da idem u Katar, vrlo unosnu. Dobio sam poziv i Atalante, da za početak igram u mladom timu, potom da se priključim prvoj ekipi. Donio sam, ipak, najbolju odluku za sebe, nadam se i Napredak i fokusiran sam na aktulnu sezonu. Vidjećemo za kasnije. Oduvijek mi je bila želja da zaigram u Španiji, ali ima vremena, tek mi je 20 godina", objasnio je mladi fudbaler koji se najbolje snalazi kao lijevo krilo.

Podsjetimo, iako je kao glavni problem Partizana "označena" omladinska škola koja ne stvara fudbalere kao nekada, upravo je Mihajlo Petković jedan od njenih produkata koji nisu dobili šansu. I ne samo on, ista je situacija i sa Milanom Aleksićem i Bogdanom Mirčetićem koji su vrlo brzo po odlasku "dobili krila".

Vidjećemo da li će se nešto promijeniti dolaskom Sava Miloševića za trenera, pošto pamtimo da je u svom prvom mandatu u klubu znao da "gurne" mlade fudbalere u vatru.

BONUS VIDEO: