Fudbal

"Prihvatio sam, počinjem u ponedjeljak": Oglasio se Savo Milošević, Partizan ima novog šefa

Autor Nebojša Šatara

Savo Milošević počinje svoj drugi mandat u Partizanu već od ponedjeljka.

Izvor: Milos Tesic/ATAIMAGES

Savo Milošević se i definitivno vraća u Partizan. Bivši fudbaler, funkcioner i trener ovog kluba, drugi put u karijeri će sjediti na klupi crno-bijelih i naslijediće Aleksandra Stanojevića. Milošević je imenovanje na novu-staru funkciju potvrdio za "Sportski žurnal" i više nema dileme da se vraća u Humsku: "Prihvatio sam. U ponedjeljak počinjem da radim", napisao je on.

Ujedno, to znači potvrdu informacije da će Partizan ovog vikenda protiv Mladosti iz Lučana voditi Branko Vukašinović, dosadašnji pomoćnik u stručnom štabu Aleksandra Stanojevića, nakon čega će u crno-bijelom taboru okrenuti novi list. Milošević će Partizan tako preuzeti pred posljednji meč uoči pauze u prvenstvu usljed obaveza reprezentacija, odnosno 5. oktobra će u Humskoj voditi crno-bijele protiv Tekstilca. Pod uslovom da nema kaznu iz prošlog mandata.

Milošević je Partizan napustio uz crveni karton na meču protiv Vojvodine (3:2 za "lale") kada je isključen zbog bacanja flašice s vodom na teren i šutiranja mikrofona, nakon čega je pokrenut disciplinski postupak protiv njega. Nije poznato da li je tada dobio dodatnu kaznu.

Na ukupno 67 utakmica, Milošević je ostvario 43 pobjede, osam remija i 16 poraza, a osvojio je Kup Srbije 2019. godine protiv Zvezde, da bi godinu dana kasnije doživio poraz u finalu od Vojvodine.

Podsjetimo, Partizan ima samo 11 bodova u dosadašnjem prvenstvu.

BONUS VIDEO: