Fudbal

UEFA kaznila Barselonu pred meč sa Zvezdom: Oslabljena dolazi na "Marakanu"

Autor Nebojša Šatara

UEFA je donijela odluku da Barselone ne može da prodaje ulaznice svojim navijačima za gostujući meč u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Izvor: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Disciplinska komisija UEFA je kaznila Barselonu zbog rasističkih i diskriminatornih ispada svojih navijača na meču protiv Monaka na startu Lige šampione, pa zbog toga katalonski klub neće imati podršku protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" 6. novembra.

Barselona je bila na uslovnoj kazni zbog prekršaja iz aprila, a nakon što su njeni navijači ponovili prestup, UEFA je morala da ih kazni zabranom prodavanja ulaznica za prvu narednu utakmicu u gostima u Ligi šampiona, što je upravo susret s Zvezdom. Uz to, Barselona je dobila novčanu kaznu od 10 hiljada evra, dok su "uslovno" kažnjeni još jednom utakmicom bez navijača u gostima, ako ponove isti prekršaj u roku od godinu dana.


Podsetimo, Crvena zvezda 1. oktobra u Milanu neće imati podršku svojih navijača na meču sa Interom u Ligi šampiona, ali ne zbog zabrane UEFA, nego italijanske policije koja u strahu od nereda nije dozvolila dolazak Delijama.

BONUS VIDEO:

(MONDO)