Fudbal

Zvezda platila 47.000.000 evra poreza Srbiji: Oglasio se Zvezdan Terzić, otkrio detalje poslovanja

Generalni direktor Crvene zvezde istakao da je tokom deset godina plaćeno gotovo 50 miliona evra poreza.

Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Crvena zvezda obavio je veliki posao, a generalni direktor Zvezdan Terzić obavijestio javnost o detaljima - izmirene su sve dospjele obaveze prema državi, nakon što je aktuelni šampion Srbije platio 5.000.000 za porez. Kada se sabere, Zvezda je na ime poreza u posljednjih deset godina uplatila Republici Srbiji čak 47 miliona evra.

"Fudbalski klub Crvena zvezda juče je izvršio uplatu od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza. Klub je time izmirio u cijelosti sve dospjele obaveze prema državi. Ukupno od 2014. godine naš klub je u budžet Republike Srbije uplatio 47 miliona evra. Sredstva za finansiranje kluba i servisiranje poreskih obaveza obezbijeđena su prije svega prihodima iz inostranstva koji učestvuju u ukupnom finansiranju FK Crvena zvezda sa 83 odsto.

Takođe, važno je napomenuti da je klub ove godine ostvario rekordan prihod, prije svega od transfera igrača i UEFA bonusa. Navedenim prihodima izmirene su sve obaveze za UEFA monitoring za koji je rok 15. oktobar. FK Crvena zvezda ostaje posvećen urednom servisiranju obaveza prema državi, finansijskoj stabilnosti i paralelno investicijama koje su dovele do sportskog i poslovnog rasta kluba. Po našoj internoj procjeni vrijednost igračkog kadra Crvene zvezde trenutno iznosi 100 miliona evra", navodi se u izjavi Zvezdana Terzića koju smo prenijeli u cijelosti.

Iza Crvene zvezde je veoma uspješan period na domaćoj i međunarodnoj sceni. Pored sedam uzastopnih titula koje predstavljaju rekordan niz u klupskoj istoriji Zvezda može da se pohvali i sa osam uzastopnih grupnih faza u Evropi - četiri puta igralo se u Ligi šampiona, a četiri puta u Ligi Evrope, uz čak tri prolaska do evropskog proleća i međunarodnih mečeva i u drugom dijelu sezone.