• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda zaradila 92 miliona evra: Terzić otkrio kako su stigla pojačanja i kakve su plate na Marakani

Zvezdan Terzić otkrio je detalje o budžetu Crvene zvezde, zaradama, pojačanjima...

 Zvezdan Terzić Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Crvena zvezda želi da se pokaže u što boljem svjetlu u novom formatu Lige šampiona. Prvi meč u eliti igraće u četvrtak od 18.45 časova na stadionu "Rajko Mitić". Koliko je klub zaradio, šta se očekuje od pojačanja, kako su neki od njih došli u redove crveno-bijelih? To su pitanja na koja je odgovor dao Zvezdan Terzić.

Generalni direktor kluba prvo je otkrio kako je Silas došao u Crvenu zvezdu.

"U redovnim okolnostima igrač tog kalibra nikada ne bi došao u Zvezdu. Iskoristili smo momenat sukoba sa trenerom Štutgarta. Prelazni rok se zatvorio, on je htio da igra i da nađe klub što je mogao samo u Turskoj i Srbiji. Pregovarali smo, predočili mu sve prednosti, osjetio je povjerenje kod nas i prelomio da dođe. Silas je dva puta proglašavan za najboljeg mladog igrača Bundeslige, zvanično drugi najbrži igrač u Bundesu. Imao je ponude iz Premijer lige koje je Štutgart odbio. Po svim parametrima igrač takvog kalibra nije u posljednjih 25-30 godina došao u Zvezdu. Krunić ima devet sezona u Seriji A, četiri sezone standardan u Milanu, prava 'šestica' koja nam je nedostajala. Svi ti igrači koji će igrati protiv Benfike su puni samopouzdanja, igraju za reprezentaciju, uz podršku navijača će dati sve od sebe", rekao je Terzić u emisiji OKO na RTS-u.

Krunić je došao kao zamjena za Hvanga koji je bio miljenik navijača.

"Ako gledamo samo CV, Rade ima jači od Hvanga, njega smo zavoljeli i prihvatili sa razlogom, navijači su ga proglasili za najboljeg igrača Zvezde i to je i bio. Rade je defanzivniji od Hvanga, stabilnost i čvrstina nam treba ispred štoperskog tandema. Mi moramo da dovodimo najbolje srpsko. Čim se pojavio promil šanse. On nije odgovarao Murinju, htio je svježu krv da uvede, mi smo strpljivo i u tajnosti radili. Išli smo na tu kartu srpstva kod Radeta i zvezdaštva. Osim Hvanga koji je imao klauzulu od sedam miliona evra i žao mi je što je otišao. Mi smo ga doveli zbog sukoba sa Olimpijakosom, gledamo i ljudske odnose, iskoristili smo te nesporazume. I njegov jedini uslov bio je da mora da postoji izlazna klauzula. Hvala mu na svemu što je dao Zvezdi. Njegov primarni cilj je bio da se približi Premijer ligi i da igra tamo. Smatrao je da preko te lige može da se približi ostvarenju cilja, razumijem ga sa sportske strane. Hvala mu, žao nam je. Zvezdaška javnost je bila razočarana samo nekoliko dana, stigli su Silas, Krunić i Radonjić i svi mogu da budu zadovoljni."

Priznao je da kvalitet domaće Superlige pravi problem Zvezdi prilikom dovođenja igrača.

"Mnogo je teško za te osnovne primarne razgovore zadužen je Marko Marin, ja se uključujem u sljedećoj fazi kada dođemo do konsenzusa sa Milojevićem i Mrkelom. Ne gledaju oni Zvezdu samo kroz Ligu šampiona, jer i kroz domaću ligu koja je loša, infrastruktura je loša, osim sedam-osam klubova ima jako nekvalitetnih timova i igra se takav fudbal. Nadam se da će i FSS, uz pomoć države koja je izgradila nove stadione i hibridne terene, da je napravljen korak. Treba da se mijenja format takmičenja, dugoročna strategija razvoja srpskog fudbala, stručnog i trenerskog kadra. Da se vratim na pitanje, teško je ubijediti igrače. Zvezda nije samo Liga šampiona, već i domaća liga koja je daleko ispod Zvezde i organizaciono i finansijski i po kvalitetu."

Stigao je i Vanja Drkušić. 

"Vanja je veliko pojačanje, Srbin rođen u Sloveniji, dječačka želja bila je da dođe u Zvezdi, kao i svakog srpskog dječaka koji navija za Zvezdu što je preko 70 odsto srpskog naroda. Iskoristili smo taj momenat. Često ih 'pecnem' i kažem da su svuda igrali fudbal i da nikad nisu izašli na Marakanu, to nedostaje svakome, da sutra unucima prepričava te doživljaje. Srpskim igračima je lakše da razumiju veličinu Zvezde i lakše ih je ubijediti."

"Zvezda je zaradila 92 miliona evra"

Izvor: Sportimage Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Spominjao se i Luka Jović, pa i Filip Kostić...

"Volio bih da sve najbolje srpsko što imamo bude u Zvezdi. Kada selektor objavi spisak reprezentacije, gledamo ko bi nama dobrodošao. Prijatelji i sinovi me pitaju ko je bolji da igraju Zvezda i reprezentacija Srbije. Volio bih da imamo više srpskih reprezentativaca. Nama su možda i najskuplji srpski igrači. Vidite gdje igraju i plate koje imaju Kostić i Jović. Zvezda ne može u ovom momentu, naš maksimum je 1.250.000 evra godišnja plata najplaćenijem igraču. Dovodićemo najbolje i neće proći dugo da ćemo moći da dajemo i dva miliona evra."

Otkrio je i da je Zvezda u 2024. godini zaradila 92 miliona evra.

"Morate da ulažete i da dovodite sve bolje. Kada napravim poređenje iz 2014. godine kada smo budžet od osam miliona evra i vraćali dugove, danas je Zvezdi potrebno 65 miliona evra godišnje, zaradili smo u 2024. godini 92 miliona evra. Govorim o ukupnom prihodu. Najveći prihodi su nam transferi igrača. Dobili smo 42 miliona od igrača i 28 miliona od UEFA bonusa, 70 miliona od ta dva izvora. Mnogo smo investirali u prethodnom periodu, fudbalski biznis je drugačiji od ostalih, ne možete da čekate da nađete pare i da dovedete igrače. Samo je dobar sportski rezultat generator prihoda. Bilo je bitno da mi ljudi vjeruju i da mi daju vrijeme i u tome smo uspjeli. Volio bih da i drugi klubovi krenu našim putem", zaključio je Terzić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC