Fudbal

"UEFA Mafia" preko cijele tribine! Skandal u Ligi šampiona, njih za kazne nije briga!

Autor Dragan Šutvić

Navijači Borusije Dortmund znaju šta misle o UEFA i sada su to jasno rekli.

Izvor: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Neće da ćuti "žuti zid"! Borusija Dortmund je poslije gostovanja u prvom kolu novog formata Lige šampiona u drugom na svom terenu dočekala Seltik, a više od igre pričalo se o poruci navijača njemačkog tima. Poznati su navijači Borusije kao grupa koja se često buni i ima svoje mišljenje, a sada su imali jednostavnu poruku za UEFA i sve koji vode evropski fudbal. 

"UEFA Mafia" stajalo je na tribini ogromnim slovima, da se lijepo vidi u toliko plaćenim TV prenosima, a ispod je bilo pojašnjenje. Na ogradama tribine okačena je poruka: "Vas ne zanima sport, zanima vas samo novac!" Pogledajte kako je to izgledalo: 

Ovi protesti su vjerovatno usmjereni protiv novog formata Lige šampiona. Povećan je broj utakmica, a sve kako bi se udovoljilo najvećim klubovima koji su prije nekoliko godina željeli da naprave Superligu u kojoj bi stalno samo međusobno igrali.

Sada je Liga šampiona proširena, data je i dalje šansa da se preko sportskog rezultata ulazi u elitu. Ipak, veći broj utakmica, veći novac od ulaznica i TV prava je direktna usluga najvećim klubovima. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!