Fudbal

FIFA danas odlučuje o sudbini Izraela: Moguće izbacivanje iz svih takmičenja

FIFA bi mogla da izbaci Izrael iz svih takmičenja.

Izvor: Flaviu Buboi/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FIFA odlučuje da li će izbaciti Izrael iz svih takmičenja! Na samitu FIFA u Cirihu već dva puta je odlagana odluka o izbacivanju svih izraelskih klubova i reprezentacija iz takmičenja, povodom prijave koju je u aprilu ove godine podnio Fudbalski savez Palestine. Ipak sljedećeg četvrtka će prema navodima stranih medija Đani Infantino i delegati defnitivno morati da odluče o ovom slučaju.

Veće FIFA je sada prinuđeno da donese odluku, a to bi moglo da utiče i na Beograd pošto jedan od izraelskih klubova Makabi iz Tel Aviva svoje utakmice u Evropi igra u Beogradu. Fudbalski savez Palestine tvrdi da su Izraelci prekršili FIFA pravila i traže da se već ovog mjeseca zabrani Izraelu da igra Ligu nacija sa Francuskom i Italijom. 

"Suočavamo se s ciničnim neprijateljskim političkim pokušajem Palestinaca koji žele da naude izraelskom fudbalu", prenosi britanski BBC izjavu predsjednika Izraelskog saveza. FIFA je ranije donosila takve odluke, pa su tako ruski klubovi i reprezentacije izbačeni iz svih takmičenja. 

Tagovi