• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izraelski fudbaler uhapšen zbog proslave gola! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Doveli su ga prošlog ljeta, dao je gol za bod, međutim to nikoga ne zanima - zbog toga što je izazvao međunarodni incident spremaju mu otkaz.

 izraelski fudbaler uhapšen zbog proslave gola  Izvor: Profimedia/Depo photos / Zuma Press

Izraelski fudbaler Sagiv Jehezkel napravio je međunarodn incident nakon gola koji je postigao u prvenstvu Turske ovog vikenda. Jehezkel je donio bod svom Antalijasporu golom u 68. minutu protiv Trabzonspora na domaćem terenu (1:1), međutim taj pogodak vrlo lako bi mogao da mu donese otkaz.

O čemu se radi? Kada je postigao gol, Jehezkel je otišao ka foto-reporterima i TV kamerama gdje je pokazivao na zglob lijeve ruke. Na njemu je imao zavoj na kome je imao zavoj i na njemu natpis - "100 dana, 7.10". Time je aludirao na napad Hamasa na Izrael 7. oktobra, odnosno broj dana koliko su izraelski taoci (njih 130) bili u zarobljeništvu prije nego što su oslobođeni. To je prihvatljivo u Izraelu, ali u Turskoj - ne.


Nije dugo trebalo da njegova proslava postane viralna na društvenim mrežama, posebno jer su Turci u ovom sukobu na strani Palestine, pa je već sat vremena poslije utakmice Antalijaspor morao da se izvinjava - i da poruči odmah da je Savig Jehezkel biti suspendovan.

Zbog toga što je "postupio suprotno državnim interesima Turske" čeka ga i otkaz, pošto suspenzija nije dovoljno zadovoljila apetite bijesnih navijača: "Njegov ugovor će biti raskinut, ne prihvatamo takvo ponašanje pojedinaca, pa nek nas košta i titula", izjavio je predsjednik kluba Sinan Boztepe.

Tu se ne završavaju problemi za Izraelca, pošto je neposredno poslije utakmice i priveden. Tužilaštvo u Antaliji pokrenulo je istragu protiv fudbalera zbog toga što je "podsticao ljude na mržnju i neprijateljstvo" svojim gestom, o čemu se oglasio čak i turski ministar pravde Jilman Tunč. Očekuje se da postupak pokrene i Fudbalski savez Turske, pa je malo reći da je Izraelcu "prisjeo gol" koji je postigao ovog vikenda.

Jehezkel inače igra na mjestu desnog krila i povremeno nastupa za reprezentaciju Izraela, dok je u Antalijasporu od prošlog ljeta kada je iz Hapoel Berševe došao za 850 hiljada evra. Za sada ima učinak od šest golova i dvije asistencije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC