• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos pred meč - snajperisti postavljeni na krovove, specijalci na ulicama! Kapiten u šoku: Šta to njihova policija radi?

Ogromne policijske snage potrebne su kako bi se odigrao meč kvalifikacija za Euro koji je za obje ekipe odlučujući.

 Mjere sigurnosti na meču Kosova i Izraela Izvor: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Fudbaleri Izraela su stigli u Prištinu gdje ih očekuje utakmica protiv "tzv Kosova" u kvalifikacijama za Euro 2024. godine, a taj meč je proglašen za utakmicu visokog rizika. Zbog rata Izraela i Palestine i sukoba u Pojasu Gaze u Prištini su prisutne dodatne policijske snage, a pred ovaj meč će po krovovima zgrada i kuća u blizini stadiona biti postavljeni čak i snajperisti. 

"Očekuje se oko 300 policajaca i pripadnika specijalnih jedinica. Snajperisti će biti raspoređeni na krovove kuća u blizini stadiona. Specijalci su oko hotela 24 sata na dan i svaki gost prolazi kroz najsnažnije mjere opreza", navodi portal "One" iz Izraela.

Napadač iz Prizrena Vedat Muriđi za koga se očekuje da će predvoditi napad domaćina komentarisao je ovakve mere pred meč i istakao da njegov tim "ne ide u rat". 

"Crna Gora i Rumunija su ovdje došli da igraju i nije bilo problema. Na našem aerodromu na Kosovu izraelski policajci su nas specijalno provjeravali. Idemo da odigramo utakmicu, ne idemo u rat. Ovo je čudno, nikad mi se tako nešto nije dogodilo. Iskreno, ovo je skandalozno, šta oni rade kod nas?", zapitao se kapiten reprezentacija "tzv. Kosova".

"Kosovu" će ovo biti posljednji voz da se nadaju odlasku na Euro. Rumuni su sa 16 bodova prvi u grupi i nadomak su plasmana na Euro, kao i Švajcarska sa 15 bodova. Izrael sa 11 se nada pobjedi u meču u nedjelju koji bi ga vratio u igru za prolazak dalje. Bjelorusija i Andora su na dnu bez šansi za prolazak dalje.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC