Fudbal

Mladen Žižović o istorijskom bodu Borca u Konferencijskoj ligi: Ponosni smo i srećni!

Autor Nebojša Šatara

Trener Banjalučana Mladen Žižović prokomentarisao je remi protiv Panatinaikosa na otvaranju Konferencijske lige na Gradskom stadionu.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Crveno-plavi su ispisali istoriju osvajanjem boda protiv atinskog Panatinaikosa u prvom kolu Konferencijske lige (1:1), a prve 
utiske o utakmici iznio je Mladen Žižović, trener Banjalučana.

"Jeste zaslužen bod, mislim da smo i u prvom poluvremenu bili ravnopravan protivnik. Panatinaikos nas nije nadigrao, jeste da smo imali jednu neopreznost, a imali smo i nekoliko šuteva. Na otvaranju drugog poluvremena smo bili bolji nekih 20-ak minuta, a u posljednjih 15, 20 Panatinaikos je uveo sve raspoložive snage, natjerali smo ih da uvedu najbolje igrače. Imali smo u nekim situacijama i sreće, ali mislim da smo zaslužili ovo fantastično veče za sve kojima znači bh. fudbal i za sve nas u klubu. Zaista smo ponosni i srećni", rekao je strateg Borca.

Prema njegovim riječima, za razliku od gostiju iz Atine koji su uveli najiskusnije igrače, on je pružio priliku mladima na kraju - Davidu Čaviću i Stefanu Marčetiću.

"To je jedan od ciljeva kluba, da probamo razviti što više mladih fudbalera. Nekada trpi rezultat, ali zasad to dobro ide. Vidjećemo kako će to biti u nastavku prvenstva i Konferencijske lige".

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Žižović je odrično odgovorio da je u početku bilo treme kod banjalučkih fudbalera.

"Nije, mi smo došli večeras da uživamo kako sam i rekao u najavi utakmice. Mislim da smo u tome i uspjeli, bilo je to fantastično veče. Usjpjeli smo protiv višestruko skupljeg i kvalitetnijeg Panatinaikosa osvojimo bod. Bilo je 11 na 11 i po svemu smo zaslužili bod".

Da li su poslije ovog ambicije porasle, može li se proći među 24 ekipe?

"Auu, to je daleko. Ne razmišljamo o tome. Idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu".

Borac već u ponedjeljak igra derbi utakmicu protiv Željezničara.

"Vrlo bitna utakmica za nas, za astavak pozitivne serije. Znamo da nas je prvo mjesto u prvenstvu dovelo ovde i probaćemo i ove sezone da budemo ravnopravni u borbi za odbranu titule. Ima tu nekoliko kvalitetnih ekipa, jedna od njih je i Željezničar, ali probaćemo da dođemo do nova tri boda", zaključio je Žožović.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča u Banjaluci:

(MONDO)