Fudbal

Gdje je nestao Marko Lazetić? Zvezda ga prodala za pet miliona u Milan, a on tri godine nije dao gol

Autor Bojan Jakovljević

Marko Lazetić pokušava da u TSC-u ostvari potencijal zbog kog ga je Milan kupio kao tinejdžera.

Izvor: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Srpski fudbaler Marko Lazetić nije uspio prethodne večeri da pomogne TSC-u da izbjegne poraz u Almatiju protiv Astane (1:0) u Konferencijskoj ligi, čime se produžila njegova agonija bez gola. Perspektivni napadač koga je Crvena zvezda prodala u januaru 2022. godine za skoro pet miliona evra, vjerovali ili ne - skoro tri godine nije postigao gol.

Preciznije, njegov posljednji seniorski gol ostaje još iz sezone 2021/22, kada je upravo nosio dres Crvene zvezde. U pobjedi nad Kolubarom od 7:1, sada već davnog 16. oktobra 2021. godine, Lazetić je postigao posljednji pogodak na meču i tako se upisao u istoriju crveno-bijelih. Bio je to njegov prvi i posljednji gol u Zvezdi jer je već u januaru stigla ponuda Milana koju je klub prihvatio i iz ove perspektive napravio je dobar posao.

Iako je Lazetić sjedio na klupi u nekoliko mečeva Milana već tog proljeća, predočeno mu je da će biti pozajmljen, što se i dogodilo poslije dva meča u seniorskom timu "rosonera". Igrajući za mladi tim, postigao je pet golova, a zatim je 2023/24 proslijeđen u Holandiju - u Fortunu Sitard.

Odigrao je manje od 200 minuta u ovom klubu bez učinka, dok sada kao pozajmljeni igrač TSC-a pokušava da pronađe formu. Poslije deset utakmica, još je bez gola, ali se svi u Bačkoj Topoli nadaju da će se vratiti, ipak mu je tek 20 godina.

Nije ga išlo inače ni u dresu mlade reprezentacije Srbije gdje nema gol, a pamti se neshvatljiv penal protiv Sjeverne Irske. Zato mora što prije da se vrati u formu koju je pokazivao u dresu mladog tima Milana, kada je davao golove i Dinamu iz Zagreba u juniorskoj Ligi šampiona.

San je i dalje tu - biti veliki igrač!

Izvor: Instagram/crvenazvezdafk/printscreen

"Odlazak na pozajmicu nikada nije lak. Moj cilj je da svaki dan napredujem zahvaljujući napornom radu. Nadam se da ću se vratiti u Milan. Ponekad morate da napredujete prije nego što igrate u timovima kao što je Milan. A da li mi je cilj da se vratim kao starter? Apsolutno da...", rekao je nedavno Lazetić i dodao:

"Od kada sam otišao, napredovao sam u tri segmenta. Više treniram i radim, shvatio sam kako se treba ponašati u određenim sredinama i stekao sam iskustvo.To ne znači da prije nisam davao sve što sam mogao. Svako ko me poznaje zna da sam vrijedan radnik, ali mlad sam i mogu još da rastem. Ako nastavim ovako, mogu da postanem veliki igrač."