"Totalno nesportski grad…"

Banjaluko, stidi se! Oštra poruka legendarnog kapitena Borca!

Autor Bojan Jakovljević

Nakon utakmice protiv Panatinaikosa, oglasio se i trener banjalučkog tima Boris Raspudić, koji je prokomentarisao poluprazne tribine Gradskog stadiona.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Boris Raspudić, legenda banjalučkog Borca i nekadašnji kapiten, a sada trener u stručnom štabu Mladena Žižovića, imao je oštru poruku za sve Banjalučane koji su propustili priliku da pomognu svom klubu u sasvim sigurno najvećoj utakmici u istoriji "Velikana iz Platonove".

Tek nešto više od 4.000 gledalaca (tačnije 4.208 prema zvaničnim podacima UEFA) uživo je sa tribina Gradskog stadiona pratilo premijerni meč Konferencijske lige, u kojem je Borac ugostio Panatinaikos. Odigrali su momci u crveno-plavim dresovima sjajnu utakmicu, bili potpuno ravnopravni u duelu sa favorizovanim grčkim velikanom i na kraju više nego zasluženo stigli do boda (1:1).

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Očekivali su svi bolji ambijent u Banjaluci, pune tribine, što je između ostalog naglasio je srpski reprezentativac Filip Đuričić, koji je sinoć nosio zeleni dres Panatinaikosa.

Oštre riječi uputio je Raspudić, koji je na svom Fejsbuk profilu javno kritikovao sugrađane.

"Poslije prespavane noći, imam dvije stvari za napisati:
1. Čestitam igračima Borca na istorijskom bodu u Konferencijskoj ligi.
2. Banjaluko, stidi se (da je borba bikova bila na centru, napunio bi se stadion).
Totalno nesportski grad…", poručio je popularni Boka.

I bez "vjetra u leđa" i "12. igrača", Žižovićev tim "isprsio" se protiv mnogo poznatijeg, moćnijeg i skupljeg tima i na kraju stigao do istorijskog boda u Evropi.

(MONDO)