Fudbal

Gigović izborio jedanaesterac u remiju protiv Bajera: Borusija Dortmund poražena u Berlinu (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Armin Gigović sa Holštajnom otkinuo bod u gostima kod Bajera, koji je "prokockao" dva gola prednosti.

Izvor: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring / imago sportfotodienst / Profimedia

Aktuelni šampion Bundeslige, ekipa Bajera, odigrala je neriješeno pred domaćom publikom protiv novopečenog bundesligaša Holštajna iz Kila.

Tim iz Leverkuzena je odlično otvorio meč te do osmog minuta imao već dva gola prednosti. Goste je u četvrtom minutu „načeo“ Bonifejs da bi na 2:0 povisio Hofman.

Činilo se tada kako „apotekari“ nezaustavljivo jure prema trijumfu, a nadu gostima vratio je Gešvil u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je smanjio na 2:1.

U 69. minutu gosti iz Kila stižu do izjednačenja. Konačan rezultat na ovoj utakmici postavio je Arp iz jedanaesterca koji je izborio bh. reprezentativac Armin Gigović. Inače, Gigović je igrao do 71. minuta te je bio jedan od najbolje ocijenjenih fudbalera u svom timu.

Bio je ovo drugi remi za izabranike Ćabija Alonsa nakon što su u prošlom kolu odigrali 1:1 protiv Bajerna. Pored toga imaju i jedan poraz (od Lajpciga) pa tako trenutno zauzimaju petu poziciju na tabeli.

Stvari po planu ne idu ni Borusiji Dortmund, koja je nakon teškog poraz od Štutgarta (5:1), danas upisali i drugi poraz. „Milioneri“ su na gostavanju u Berlinu kod Uniona poraženi rezultatom 2:1.

Za domaći tim su pogađali Vogt u 26. i Fertesen u 45. minutu. Poraz Borusije uspio je ublažiti Rierson u 62. minutu.

U istom terminu odigrane su još dvije utakmice. Volfsburg je u gostima bio bolji od Bohuma (1:3) dok je Frajburg savladao Verder u Bremenu sa 0:1.

Od 18.30 na teren će još jedan reprezentativac BiH, odnosno Nikola Vasilj koji će sa svojim Sent Paulijem ugostiti Majnc.