Fudbal

Zvijezdi Real Madrida stradalo koljeno! Za njega je sezona završena

Autor Nebojša Šatara

Užasna povreda kolena Danija Karvahala koji će na dugu pauzu.

Izvor: ESPN/Screenshot

Real Madrid je uspio prethodne večeri da pobijedi Viljareal 2:0 na svom "Santjago Bernabeuu", međutim meč neće ostati po dobrom u pamćenju domaćim navijačima. U nadoknadi vremena, kada je susret već bio riješen, Dani Karvahal je doživio jezivu povredu koljena koja će ga gotovo sigurno udaljiti iz tima do kraja sezone.

U jednom bezazlenom duelu za loptu kraj aut-linije, Karvahal je šutnuo loptu tako da je njegova noga "podletjela" ispod igrača Viljareala Jeremija Pina i odmah se vidjelo da nešto nije u redu. Urlik koji je Karvahal ispustio čuo se i van stadiona, plakao je i zapomagao čekajući pomoć ljekarskog tima. Svima je bilo jasno da je u pitanju povreda koljena, a nažalost testovi koje je uradio odmah u bolnici potvrdili su crne prognoze - otišli su prednji ukršteni ligamenti.

Pogledajte snimak povrede fudbalera Real Madrida, uz upozorenje da se radi o uznemirujućem sadržaju koji nije primjeren za sva starosna doba:


Do tog trenutka, Karvahal je bio i jedan od najboljih igrača Real Madrida na utakmici, a pobjedu su "potpisali" Valverde u 14. i potom Vinisijus u 73. minutu. Bili su to neodbranjivi šutevi sa distance koji će nažalost ostati u sjenci zbog povrede koja bi skroz mogla da "okrene" sezonu "kraljevskom klubu".

Gubitak startnog desnog beka, jednog od pet najvećih kandidata za "Zlatnu loptu", mogao bi da bude nepremostiv problem za trenera Karla Ančelotija koji će sada opet morati da se dovija i "izmišlja" rješenja usput.

Poslije ponoći, Karvahal se oglasio i na Instagramu potvrdivši loše vijesti, ali sa blagim osmijehom na licu, da pokaže svojim navijačima da su uprkos svemu u dobrim rukama.

(MONDO)