Fudbal

Borac preko Rudar Prijedora do četvrtfinala Kupa RS! David Čavić riješio krajiški derbi

Autor Dragan Šutvić

Banjalučani su izborili plasman među osam najboljih timova u Kupu Republike Srpske.

Izvor: FK Borac

Trijumfom u krajiškom derbiju nad Rudar Prijedorom, Borac je izborio nastup u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić":

RUDAR PRIJEDOR – BORAC 0:1
/Čavić 62/

Za takav ishod krajiškog derbija, igranog u gradu na Sani, zaslužan je krilni napadač Banjalučana David Čavić, koji je u 62. minutu poslije solo-akcije matirao domaćeg čuvara mreže Aleksu Trninića.

Izvor: FK Borac

U ovom duelu su crveno-plavi mogli i ranije da vođstva, ali je u 27. minutu Stojan Vranješ sa bijele tačke šutirao pored gola.

"Došli smo po prolaz, to smo i ostvarili. Za nas vrlo teška utakmica sa mentalne strane poslije Panatinaikosa, da se adaptiramo na protivnika i teren. Mislim da smo u tome većim dijelom uspjeli. Protivnik vrlo korektan, kvalitetan, pokazao je dosta dobrih strana, ali mislim da smo danas zaslužili pobjedu. Bitno je da smo ostali u ritmu, da pojedini igrači dobiju što veću minutažu i da odrade jedan kvalitetan trening. Sutra poslije treninga regeneracije stavljamo potpuni fokus na utakmicu protiv Veleža (12. oktobar na Gradskom stadionu, op.a.)", rekao je poslije meča trener Borca Mladen Žižović.

Crveno-plavi su danas saznali i ime protivnika na startu takmičenja u Kupu BiH. Biće to, na gostujućem terenu, 30. oktobra, ekipa Laktaša, koja je trenutno lider Prve lige Republike Srpske, uz sedam uzastopnih pobjeda.

"Ipak moramo prvo da razmišljamo o Veležu, pa tek onda o Laktašima. Međutim, sigurno da se radi o sličnom protivniku kao što je danas bio Rudar Prijedor. Jedan su od glavnih kandidata za ulazak u Premijer ligu BiH, sigurno kvalitetan, ali ima vremena do te utakmice."

Strateg Prijedorčana i bivši prvotimac Borca Vule Trivunović bio je, i pored poraza, zadovoljan onim što su njegovi izabranici prikazali u duelu sa favorizovanim protivnikom.

"Jedna jako kvalitetna utakmica i korektna i sa jedne i sa druge strane i što se mene lično tiče, jako zadovoljavajuća s obzirom na to da smo kao i Borac 7-8 glavnih igrača danas ostavili van utakmice. Međutim, svi momci koji su dobili šansu odigrali su maksimalno korektno, maksimalno disciplinovano i koncentrisano. Bilo je dosta dobrih stvari u prvom poluvremenu, moramo da budemo zadovoljni jer smo završili utakmicu sa 5-6 igrača sa 17-18 godina, momaka iz Prijedora, iz naše škole. Čestitam momcima na zasluženoj pobjedi, ali i mojim momcima na prikazanom u današnjoj utakmici. Naravno, mom Borcu želim mnogo uspjeha i sreće kako u Evropi, tako i u nastavku prvenstva."

Upravo će prijedorski "rudari" biti Laktašima glavni rival za titulu i plasman u bh. elitu, s obzirom na to da trenutno za ekipom koju predvodi Slobodan Starčević kasne samo jedan bod (Laktaši 21, Rudar Prijedor 20).

"Nismo se istrčavali na početku ni sa kakvim izjavama, pa nećemo ni sad. Trudićemo se da igramo svaku utakmicu kao što smo igrali danas protiv Borca, a mislim da je danas, ko god je bio na utakmici, vidio da nešto radimo i da imamo kvalitet. Daleko su maj i proljeće, moraju neke stvari unutar kluba i grada se reorganizuju, da bude malo više podrške ovim momcima. Tu smo, ipak, među 2-3 ekipe, moja je želja da koliko razvijamo rezultat koji želimo toliko razvijamo i ovu mladost koju imamo i da danas, sutra ostavimo Rudar Prijedor sa pet, šest, sedam igrača poniklih u njihovoj školi", podvukao je Trivunović.

Ranije su se među osam najboljih timova u kup-takmičenju FS RS plasirali Leotar, Kozara, Borac (Kozarska Dubica), Sutjeska, Ilićka 01 i Laktaši.

Posljednjeg učesnika četvrtfinalne faze daće okršaj Alfa Modriče i Sloge Meridian, a datum odigravanja ove utakmice još nije određen.

RUDAR PRIJEDOR: Trninić, Marinović (od 70. Radaković), Sajak, Tahrić (od 8. Šebez), Gbegbe (od 70. Rauš), Alibegović, Kesić (od 74. Mikić), Raković, Savanović, Amoa (od 74. Kralj), Dragutinović. Trener: Vule Trivunović.

BORAC: Milićević, Pejović (od 72. Savić), Nikolov, Pihler, Hrelja, Subić, Čavić (od 82. Misimović), Vranješ (od 72. Kvržić), Šušić, Karaklajić (od 60. Ogrinec), Skorup (od 60. Srećković). Trener: Mladen Žižović.

KUP RS "DR MILAN JELIĆ" – osmina finala

Rudar Prijedor – Borac 0:1 (0:0)
/Čavić 62/

Odgođeno:

Alfa Modriča – Sloga Meridian

Odigrano 2. oktobra:

Leotar – Romanija 3:0 (1:0)
/Đuričković 25, Radosavljević 66, Batos 69/

Borac (Š) – Kozara 2:3 (0:2)
/Bogdanović 68, Marčeta 87 - Marković 8, 43, 47/

Stakorina – Borac (KD) 0:0, penalima 7:8

Sutjeska – Sloboda (MG) 3:0 (2:0)
/Ristović 20, Radović 44, 84/

Ilićka 01 – Famos 3:3 (2:1), penalima 3:1
/Stankić 30, Ćimić 36, Krsmanović 65 – Perović 49, Tomašević 71, Fontemaki 75/

Laktaši – Radnik 2:0 (1:0)
/Šikanjić 45, Mrzić 54/